Tervehdys LUOVAn väistyvältä ja uudelta puheenjohtajalta

Julkaistu Luonnontieteiden akateemiset -lehden numerossa 1/2011

On taas tullut aika vaihtaa LUOVAn puheenjohtajaa kaksivuotiskauden lopuksi. Tänä aikana on yliopistomaailmassa tapahtunut paljon. Uusi yliopistolaki on tullut voimaan ja työurien pidentämiskeskustelu on tullut muokkaamaan koulutuspolitiikkaa vahvasti. Tulevaisuudessa onkin tärkeää, että LAL:n opiskelijatoiminta pystyy ottamaan huomioon työelämävalmiuksien kehittämisen ja kehittymisen, jotta pysyisimme opiskelijoille relevantteina ja tarpeellisina toimijoina.

Opiskelijajaostot ovat myös kokeneet muutoksia. Selkeimpänä tietenkin nimenvaihdokset viime vuonna yhtenäisempään asuun, jolla helpotetaan eri puolella Suomea opiskelevien LAL:n jäsenten yhteenkuuluvaisuutta. Jaostot ovat myös kehittäneet toimintaansa muuten, ja tuntuu siltä, että vuoropuhelu liiton ja jaostojen välillä on mennyt useita askeleita parempaan päin. Tämä on ollut ilo huomata, ja toivon tämän kehityksen jatkuvan edelleen. Varsinkin Markus opiskelija-asiamiehenä on ollut tärkeä ja innovatiivinen yhteyksien luoja.

Olen hyvillä ja luottavaisilla mielin antaessani puheenjohtajan nuijan Annalle eduskuntavaalivuoden haasteisiin. Luonnontieteilijöiden ääni tulee varmasti kuulumaan laajalti ja selkeästi.
Paljon onnea LUOVA-kaudellesi, Anna!

Kiitos myös kaikille opiskelijatoimijoille näistä mainioista vuosista ja kaikesta luottamuksestanne!

Hannu


Olen Anna Mäkipää, 23-vuotias filosofian ylioppilas Turun yliopistosta. Pääaineenani luen matematiikkaa ja sivuaineina minulla on fysiikka, tilastotietede, liiketaloustiede ja tietojenkäsittelytiede. Viime vuoden toimin ylioopilaskuntani hallituksen jäsenenä ja tänä vuonna vastaan Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa kansainvälisistä koulutuspoliittisista asioista.

LUOVAssa olen toiminut pari vuotta ja jatkankin nyt innolla uudessa pestissäni LUOVAn puheenjohtajana. Näiden kahden LUOVAssa toimimani vuoden aikana olemme saaneet paljon aikaan liiton opiskelijatoiminnan kentällä. Jatkossakin odotan LUOVAn tuovan liiton toimistolle ajankohtaisia kuulumisia ja ennenkaikkea tuoreita ideoita opiskelijajaostoista. Vaalivuonna LUOVA osallistuu työurien pidentämiskeskusteluun sekä on mukana vaikuttamassa opintotuen indeksiin sitomisen puolesta. Liiton sisäisessä toiminnassa LUOVA kehittää osaltaan uusia verkkosivuja.
Odotan mielenkiinnolla, että LUOVA 2011:n toiminta pyörähtää käyntiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s