Turun helmiä bongaamassa

Tälläisen ailahtelevan sadekuuropäivän iltana voi muistella alkukesän parhaita ulkolöytöjä. On kuljettu metsissä hämähäkin seitit naamalle lävähtäneinä, kahlattu pitkissä heinikoissa punkkeja uhmaten ja kykitty kivikoissa. Välillä on bongattu potentiaalisia mustikkapaikkoja, nähty alkukesän kukkivat kielot, nautittu merinäköaloista sekä pöllähdetty yllättäen keskelle huikeita graffiteja. Turussahan on siis vaikka mitä, kun vain malttaa poiketa tutulta reitiltä.

Toisaalta kaupunki voi edesauttaa omalta osaltaan näiden makupaikkojen löytämistä. Tiedottamista kaupungin ylläpitämistä virkistys- ja ulkoilualueista voi lisätä ja tarjota kuntalaisille aktiivisesti. Esimerkiksi tietoa esteettömistä paikoista olisi hyvä olla helposti saatavilla, jotta kaikilla kuntalaisilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet nauttia ulkoilureiteistä. Retkeilyreitistöjen kuntoa voi edelleen parantaa ja niiden palveluja lisätä tarjoamalla esimerkiksi riittävästi kunnollisia taukopaikkoja, vessoja ja roska-astioita.

Turku on siitäkin syystä omaleimainen paikka, että meillä on lähellä monenlaista vesistöä: järviä, meri ja Aurajoki. On tärkeää, että vesistöjen kunnosta huolehditaan, esimerkiksi järviä ei saa päästää enää enempää rehevöitymään. Lenkkipolut kulkevat pitkin Aurajoen rantaa kulttuurimaisemassa. Turun edustan Saaristomeri on paikka, jota tullaan katsomaan kauempaakin.

Turun luonto on helmi, josta kannattaa huolehtia ja nauttia!

PS. Voit löytää mainitsemiani makupaikkoja esimerkiksi geokätköilemällä, kokeile!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s