Vaaliviikonlopun huminaa

Tenttiin luvun ja norsseilun (=Normaalikoulun opetusharjoittelu) ohella ehdin tänä viikonloppuna vielä kampanjoimaan loppumetreillä ennen varsinaista sunnuntain vaalipäivää. Mikä saa minut seisomaan pakkasessa flaikkunippu kädessä, kipittämään ylös alas kerrostalojen rappukäytävissä ja kyöpelöimään öisen Turun kaduilla?

Syy on tietenkin halu tehdä Turusta entistäkin kivempi kotikaupunki niin, että jokaisella on hyvä elää täällä.

Merkittävä osa kunnan toiminnasta on sen asukkailleen tarjoamat palvelut. Julkisuudessa on ollut paljon puhetta palveluiden yksityistämisestä ja puolueiden kannoista tähän olennaiseen kuntien toimintaan liittyvään kysymykseen.

Vasemmistoliiton kanta tähän on selkeä: haluamme, että palvelut tehdään kunnan omana työnä. Siten kuntalaisten valitsemat päättäjät voivat parhaiten vaikuttaa palveluiden laatuun, maksuttomuuteen ja saavutettavuuteen. Kun kunnan palveluita ulkoistetaan ja annetaan yksityisen sektorin tuotettavaksi, käy helposti niin, että palveluiden hinta nousee. Palveluihin tarkoitetut rahat suunnataan julkiselta puolelta yksityiselle sektorille ja samalla paperityön sekä byrokratian määrä lisääntyy, kun palveluita kilpailutetaan. Kunnan on myös helpompi vaikuttaa suoraan työntekijöiden työhyvinvointiin silloin, kun työntekijät ovat kunnan palkkalistoilla. Palveluiden toteuttaminen kunnan omana työnä takaa siis myös paremmin demokratian toteutumisen palvelutuotannossa.

Ennakkoäänestyksen päätyttyä 24,8 % turkulaisista oli äänestänyt. Se tarkoittaa siis sitä, ett kolme neljästä äänestyskelpoisesta ei ole vielä päättänyt kenelle antaa äänensä, vai antaako ylipäätään kenellekään. Jos siis olet sitä mieltä, että tämän blogin kirjoittaja on äänesi arvoinen, toimi! Auttaa voit myös suuresti pistämällä puskaradion pyörimään.

Viikonlopun aikana minut tavoittaa vielä kampanjoimasta, ja lisksi aion ehtiä ainakin pikaiselle visiitille pulkkamäkeen ja nauttia tuosta valkoisesta, niin kauan kuin se vielä on mahdollista.:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s