Avustustyöryhmää ja ehdotuksia rakennusinvestoinneiksi

Nuorisolautakunta kokoontui toiseen kokoukseensa 7.3.2013.

Ennen kokousta järjestettiin ipadien jako- ja säätötilaisuus. Turussa siirrytään nyt luottamushenkilöiden osalta sähköiseen työtapaan, mikä onkin monelta kantilta hyvä juttu. Sähköisten materiaalien käyttöönotolla säästytään liiemmältä paperinpyörittämiseltä, kun aiemmin työtunteja ja rahaa on palanut esimerkiksi esityslistojen kopioimiseen ja jakeluun. On laskettu, että ipadien käyttöönotosta johtuvat kustannukset tulevat takaisin kahdessa vuodessa, vaikka ainakin aluksi työtunteja näyttää kuluvan aika paljon laitteiden toimintakuntoon saattamiseksi. Jatkossa säästynemme siis paperikasoilta.

Mutta asiaan: Kokouksen varsinaisia päätösasioita oli tällä kertaa avustuksia valmistelevan työryhmän nimittäminen ja ehdotukset rakennusinvestoinneiksi. Alkuun kuultiin esittely nuorisopalvelujen palvelukokonaisuudesta, ja lautakunta viisastui.

Merkille pantavaa palveluhin liittyen on se, että taloudellisesti tiukkoina aikoina kaupungin nuorisopalveluiden kysyntä vilkastuu. Siksi onkin tärkeää, että näitä palveluita tarjotaan myös aikoina, joina rahat täytyy laskea erityisen tarkkaan. Uskaltaisin väittää, että kun satsataan tähän, säästyy summa muualta, esim. terveyspuolelta moninkertaisena.

Kauden ensimmäisessä kokouksessa puhuttiin jo avustuksia valmistelevan työryhmän nimittämisestä, ja nyt asia olikin päätettävänä. Nimitimme ryhmään varajäseneni Laura Aallon ja minun tehtäväni on toimia Lauran varajäsenenä tarvittaessa. Ryhmällä tulee olemaan tärkeä rooli, koska valmistelee avustuspäätösten valmivustuspäätökset. Mielestäni on hyvä, että Laura toimii avustustyöryhmässä, sillä hänellä on hyvä tieto Turun nuorisojärjestöjen toiminnasta ja näin hänkin pääsee tositoimiin. 🙂 Olimme muuten lautakunnan ainut ryhmä, joka nimitti lautakunnan varajäsenen varsinaiseksi tähän työryhmään.

Toinen varsinainen päätösasia oli lautakunnan rakennusinvestointiehdotukset, jotka tehdään kaupungin konsernihallinnolle. Lautakunnassa keskusteltiin jonkin verran ennakkotietojen puutteellisuudesta asian suhteen, koska investoinneista päättäminen on vaikeaa ilman ajantasaista tietoa rakennusten ja tilojen todellisesta kunnosta. Toimialajohtan Minna Sartesin mukaan rakennusinvestointihankkeiden eteneminen on hidas prosessi ja asia tulee jatkossakin noin kerran vuodessa lautakuntien käsittelyyn, jolloin suunnitelmia on mahdollista tarkistaa. Lautakunta hyväksyi kuitenkin asian pohjaesityksen mukaan. Priorisointiehdotukseemme voi tutustua täällä.

Seuraavaksi lautakuntaan liittyvä toiminta jatkuu 14.3. kaupungin luottamustoimijoiden koulutuksella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s