Turun vasemmistoliitto piti kevätkokouksensa

Eilen 14.3. Turun vasemmistoliitto piti kevätkokouksensa, jossa arvattavastikin – eniten puhuttivat henkilövalinnat ja ajankohtainen poliittinen tilanne.

Puheenjohtajaksi valittiin Asko Mäki Wellu Koiviston ollessa vastaehdokkaana äänin 31-21, 1 tyhjä. Myös varapuheenjohtajan paikasta käytiin vaali, jonka voitti Maija Nieminen Elina Sandelinia vastaan äänin 34-19. Kunnallistoimikunta valittiin yksi mielisesti, mutta varajäsenistä käytiin äänestys, jonka tuloksena minusta tuli 1. varajäsen. Olen vuoden verran käynyt seuraamassa kunnallistoimikunnan kokouksia, ja nyt onkin mielenkiintoista päästä myös itse päätösvaltaiseksi kokouksissa.:)

Alla vielä kokouksen kannanotto varsinaisiin asia-asioihin liittyen:

 

Turun Vasemmistoliitto:
Turkulaisten palveluiden ja työllisyyden sekä alueiden tasa-arvon puolesta

Turun Vasemmistoliitto ja sen edustajat Turun päätöselimissä toimivat alkaneella valtuustokaudella vuosien 2013-2016 kunnallispoliittisessa tavoiteohjelmassaan ”Ihmisten, työn ja kulttuurin kaupunki Turku” asettamiensa päämäärien saavuttamiseksi.

Turun Vasemmistoliitto pitää erityisen tärkeänä, että kiristyvässä taloustilanteessa Turussa

-kunnallisten sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä koulutoimen taso säilytetään mahdollisimman korkeana;

-kaupunki toimii kaikin käytettävissään olevin keinoin työllisyyden kohentamiseksi;

-asuma-alueiden välistä eriarvoisuutta tasoitetaan;

-kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimintaan osoitetaan riittävästi voimavaroja;

-kaupunkia kehitetään ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla ja

-toteutetaan nuorten yhteiskuntatakuu täysimääräisesti.

Palveluiden tason säilyttämiseksi voidaan kuntaveroja korottaa maltillisesti ja välttämättömien investointien rahoittamiseksi kaupungin omaisuutta myydä. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset ja vuokra-asunnot tulee kuitenkin säilyttää kaupungin omassa hallinnassa.

Homekoulujen ja -päiväkotien saneeraus ja kaupunginteatterin peruskorjaus ja laajennus ovat kiireellisimpiä korjausinvestointeja. Suurhankkeista pikaraitiotien rakentamisen edistäminen ja pienemmistä Pansion koulu ovat tärkeimpiä uudissijoituksia. Investoinneilla on myös tärkeä työllistävä vaikutus ja ne vahvistavat Turun elinvoimaisuutta.

Turun kaupungin menoista voidaan säästää merkittävästi tehostamalla energian käyttämistä sekä jonkin verran myös supistamalla erityisesti keskushallintoa. Toriparkki-hankkeesta tulee viimeinkin luopua ja Kauppatori kunnostaa ensisijaisesti perinteiseen torikäyttöön turkulaisia palvelevia uusia toimintoja unohtamatta. Turun kunnallispolitiikassa on lisättävä avoimuutta ja kuntalaisten kuulemista.

Vasemmistoliitto on tavoitteidensa edistämiseksi edelleen valmis tasavertaiseen yhteistyöhön kaikkien demokratiaan ja ihmisoikeuksia kunnioittamiseen sitoutuneiden puolueiden ja ryhmien kanssa, vaikka päättikin jäädä niin sanotun Uusi Turku-sopimuksen ulkopuolelle.

Lisätietoja

Asko Mäki, puheenjohtaja
044 377 4657
askoilari.maki@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s