Rohkeutta yhdenvertaisuuden edistämiseksi

Julkaistu Turun sanomissa 4.7.2013

Kirsi Mikkonen toi esille tärkeän aiheen kehottaessaan Turun kaupunkia keskustelemaan ystävyyskaupunki Pietarin edustajien kanssa myös niistä vaikeammista asioista (TS 1.7.).

Ahdasmielinen ilmapiiri valtaa alaa: vähemmistöihin kohdistuva vihapuhe ja väkivalta ovat yhä yleisempiä ilmiöitä koko Euroopassa. Ihmisoikeuksien toteutumista kavennetaan rajoittamalla sanan- ja kokoontumisvapautta. Esimerkiksi Vilnan viranomaiset kielsivät Baltic Pride –kulkueen järjestämisen Vilnan keskustassa.

Samaan aikaan kehitystä tapahtuu onneksi myös positiiviseen suuntaan. Esimerkiksi kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on saanut allekirjoituksia vauhdilla, johon yksikään muu aloite ei ole yltänyt. Se kertoo välittämisestä ja halusta lisätä ihmisten yhdenvertaisuutta.

Umpimielisen kehityksen sijaan tarvitaan rohkeaa toimintaa. On ensiarvoisen tärkeää, että Turun kaupunki uskaltaa selkeästi sanoutua irti yhdenvertaisuutta heikentävästä kehityksestä. Vaikenemalla Turku osoittaa hyväksyntänsä ihmisoikeuksien kaventamiselle.

Yhdenvertaisuuden edistäminen lisää ihmisten hyvinvointia niin Turussa, Pietarissa kuin muuallakin.

Rohkeutta, Turku!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s