Aloite nuorisolautakunnalle koskien Pietari-ystävyyskaupunkiyhteistyötä ja ihmisoikeuksia

Ryhmämme jätti nuorisolautakunnan elokuun kokouksessa aloitteen koskien Turun ja Pietarin ystävyyskaupunkiyhteistyötä. Aloitteen mukaan nuorisopalveluiden toimijoiden tulisi ottaa ihmisoikeuskysymykset keskusteluun pietarilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Aloite käsitellään kuntalaisaloitteena, eli se on nyt valmistelussa ja sen etenemiseen liittyvä vastaus tullee lautakuntaan helmikuun loppuun mennessä.

Alla aloitteen teksti:
”Aloite

Turku ja Pietari viettävät tänä vuonna 60. Ystävyyskaupunkijuhlavuottaan. Monipuolinen yhteistyö on pitänyt sisällään mm. Kulttuuri- ja kouluyhteistyötä ja yhteistyö jatkuu edelleenkin.

Kaupunkien välisessä toiminnassa tulee nostaa esiin kuntalaisten hyvinvointiin liittyviä asioita.

Viime aikoina Venäjällä on säädetty ja tiukennettu useita kansalaisvapauksia rajoittavia lakeja. Esimerkiksi kokoontumisvapautta koskevaa lakia on tiukennettu ja Venäjän ulkopuolelta rahoitusta saavien kansalaisjärjestöjen toimintaa vaikeutettu. Pietarissa hyväksyttiin viime vuonna paljon kritiikkiä saanut sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia rajoittava laki.

Turun nuorisopalveluiden toimijoiden tulee ottaa pietarilaisten kollegoidensa kanssa toimiessaan ihmisoikeuksien toteutuminen keskusteluun ja osoittaa, että kansalaisten toimintaa näin rajoittamalla lisätään epätasa-arvoa ja pahoinvointia.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s