TVT:n puutalosuunnitelmat esiin!

Julkaistu Turun sanomissa 15.6.2014.

Turun Sanomat uutisoi 6.5., että Turun kaupungin vuokra-asuntoyhtiö TVT on myymässä osaa vuokrakäytössä olevista Itäisen Pitkäkadun puutaloista. Niin ikään TVT:n toimitusjohtaja Teppo Forss ei ole halunnut yksilöidä myyntiharkinnassa olevia puutaloja (Yle 6.5.).

Asukkaat eivät siis tarkemmin tiedä TVT:n tulevaisuuden suunnitelmista ja siitä, mitkä talot ovat myyntiuhan alla. On ymmärrettävää ja aiheellista, että asukkaat huolestuvat tilanteessa, jossa ei ole varmuutta oman kodin tulevaisuudesta.

On perin kummallista, että yhtiö, joka mainostaa nettisivuillaan toimivansa yhteistyössä asukkaidensa kanssa ja tarjoavansa toimivia asiakaspalveluja, sivuuttaa tällä tavalla asukkaiden kuulemisen ja tiedottamisen. Etenkin kaupunkiomisteisena yhtiönä TVT:n tulee huolehtia asukasdemokratian toteutumisesta: asiat on valmisteltava avoimesti, demokraattisesti ja asukkaita aidosti kuullen.

Asianosaisten kuntapäättäjien on nyt otettava asia toden teolla tarkasteluun ja vaadittava, että yhtiö toimii avoimesti asukkaiden suuntaan. Suunnitelmat puutaloasuntojen myymisestä on tuotava avoimesti esiin, eikä asuntoja saa myydä pois ihmisten alta. Puutaloasuntojen pitäminen vuokrakäytössä varmistaa osaltaan Turun Vasemmistoliiton pitkäaikaista kantaa siitä, että kaupungissa on oltava monipuolista sosiaalista asumista. Vuokra-asuminen on oltava jatkossakin mahdollista kohtuuhintaan, viihtyisästi ja yhteisöllisesti puutaloissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s