Vasemmistoliitto: ei aamu- ja iltapäiväkerhojen maksukorotuksille!

TIEDOTE
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Turun kaupungin nuorisolautakunta päätti elokuun kokouksessaan korottaa aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuja kymmenellä eurolla nykyisestä 85 eurosta 95 euroon kuukaudessa. Korotus koskee kello yhdentoista ja viiden välillä järjestettävää toimintaa ja muutokset astuvat voimaan vuoden 2015 alusta.

Vasemmistoliiton lautakuntaryhmä jätti kokouksessa muutosesityksen, jossa esitettiin maksukorotusten torjumista, ja nuorisopalveluiden talousarvion ylitystä 50 000 eurolla aamu- ja iltapäiväpalveluiden kustannusten kattamiseksi. ”Budjetin kasvattaminen olisi ollut mitätön lisäys verrattuna nuorisopalveluiden noin kymmenen miljoonan euron vuosimenoihin”, toteaa lautakunnan jäsen Anna Mäkipää. Kymmenen euron korotus on monien lapsiperheiden arjessa merkittävä lisärasite. ”Varsinkin monilapsisille, myös päivähoidosta maksaville perheille voi jo kympinkin korotus olla liikaa”, toteaa lautakunnan jäsen Saska Heino.

Tilanteessa, jossa valtio on päättänyt leikata lapsilisiä, työttömyys lisääntyy ja elinkustannukset kasvavat, on tehty korotus Vasemmistoliiton lautakuntaryhmän mukaan perusteeton. Tällaiset maksukorotukset eivät ainakaan lisää kaupungin houkuttelevuutta lapsiperheiden silmissä, kun samaan aikaan pohditaan koulujen lakkauttamisia, varoittavat Heino ja Mäkipää.

Lisätietoja

Saska Heino
nuorisolautakunnan jäsen (vas.)
040 5032 524

Anna Mäkipää
nuorisolautakunnan jäsen (vas.)
050 3074 423

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s