Nuorisolautakunnan lokakuun kokousterveiset

Nuorisolautakunta piti tänään torstaina 23.10.2014 lokakuun kokouksensa Moision nuorisotilassa. Listalla oli tavanomaisten seuranta-asioiden lisäksi Moision nuorisotilan esittely sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan siirto sivistystoimialalle meiltä vapaa-aikatoimialalta.

Moision nuorisotila on saanut hiljattain lisää tilaa käyttöönsä, mikä on näkynyt heti käyttäjämäärien kasvuna. On tosi hyvä kuulla, että laajennettu tila on tullut tarpeeseen ja välittömään käyttöön. Täältä kuten muualtakin, missä iltapäiväkerho- ja nuorisotilat ovat yhdistettyjä kuuluu terveisiä nuorilta, että tila ei oikein tunnu omalta, kun sisustus on suunniteltu myös ippetoiminnan ehdoilla. Moision lisähuonetta ollaan kuitenkin paikkoin muokkaamassa ja sisustamassa paremmin nuorten tarpeisiin sopivaksi. Kuulimme myös, että noin 40 % alueen nuorista on hankkinut (maksuttoman) nuorisokortin, joka oikeuttaa pääsyyn nuorisotalolle. Mainiota, että niin monet kokevat paikan omakseen!

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan siirtoa hallinnonalalta toiselle on kaavailtu jo pitkään. Tällä kertaa lautakuntamme merkitsi asian valmistelua koskevan raportin tiedoksi ja päätti, että jatkovalmisteluun voidaan ryhtyä. Siirto kuulostaa järkevältä, sillä ippekerhotoiminta on perusopetus- eikä nuorisolain mukaista toimintaa. Sivistystoimessa voidaan siis jatkossa tarkastella ja johtaa myös tätä osaa perusopetuksen kokonaisuuteen liittyen. Itse nostin esiin työntekijöiden kuulemisen osana muutosta. On tärkeää kuunnella työntekijöitä, ja pääsääntöisesti kuulemma tähän mennessä tullut palaute on ollut suht myönteistä. Toiminnan on kuitenkin tarkoitus jatkua suunnilleen samana kuin tähänkin asti, ja kyseessä onkin hallinnollinen siirto. Tähän asiaan palaamme varmasti lautakunnassa tarkemmin vielä tulevaisuudessa.

Minuun on oltu yhteydessä useammasta suunnasta liittyen nuorisotilojen varattaviin vuoroihin. Jätin lautakunnassa selvityspyynnön aiheesta. Siihen voit tutustua täällä. Jäämme odottelemaan selvitystä.

Kokouksen asialistan löydät täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s