Selvityspyyntö nuorten palveluiden tilavuokrauskäytännöistä

Jätin lautakunnan kokouksessa 23.10.2014 selvityspyynnön.

Nuorisolain mukaan kunnan nuorisotyöhön kuuluvat mm. toimintatilat ja harrastusmahdollisuudet sekä liikunnallinen, kulttuurinen, kansainvälinen ja monikulttuurinen nuorisotoiminta. Miten Turun kaupungin nuorten palveluiden tilojen vuokraamiskäytännössä toteutuu nuorisolain 7 § Nuorisotyön ja –politiikan kehittäminen ja toteuttaminen?

Turun kaupungin nuorten palveluiden tehtävänä on toteuttaa nuorisolain mukaista toimintaa ja tarjota nuorille tiloja ja toimintaa. Nuorten palvelut vuokraa hallussaan olevia nuorisotiloja tai osia niistä eri käyttäjäryhmille. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi erilaiset järjestöt ja yhdistykset sekä yksityiset henkilöt ja kaupungin hallintokunnat.

Nuorisolautakunta on määritellyt kaksi maksuryhmää, joista ensimmäiseen kuuluu erilaisia lapsi- ja nuorisoryhmiä ja toiseen aikuisryhmiä, yrityksiä, muita yhdistyksiä sekä yksityishenkilöitä.

Miten vakiovuorot jakaantuvat eri maksuryhmien kesken? Entä vakiovuoropäätösten jälkeen vapaaksi jäävät vuorot? Kuinka paljon tuloja 2. ryhmän vuorot tuovat nuorisopalveluille?

Miten on määritelty nuorisotilojen käyttövuorot suhteessa nuorisotalon omaan toimintaan? Eli ovatko nuorisotalolla käyvät nuoret ensisijaisia varattavien tilojen (esim. liikuntasali) käyttäjiä? Millä perusteella on määritelty, paljonko nuorisotalo voi käyttää tiloja ja kuinka monta vuoroa annetaan erilaisten ryhmien käyttöön?

 

23.10.2014

Anna Mäkipää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s