Tasa-arvoisella avioliittolainsäädännöllä kohti yhdenvertaisuutta

Puheeni Turun Setan järjestämässä mielenilmauksessa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta 28.11.2014

Eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista tänään iltapäivällä. Me paikallaolijat täällä olemme kokoontuneet osoittamaan tukemme ihmisten välisen tasa-arvon ja rakkauden puolesta.

Asia on tärkeä ja se on kerännyt mediassa erittäin paljon huomiota.

Mukaan tähän kansanliikkeeseen välittämisen ja ihmisten välisen yhdenvertaisuuden puolesta on tullut runsaasti niin kansalaisjärjestöjä, työpaikkoja, puolueita kuin kaveriporukoita ja yksittäisiä ihmisiäkin. Matka tähän päivään on ollut pitkä, mutta riemastuttavan laaja rintama on lähtenyt mukaan puolustamaan ihmisten tasavertaisuutta.

Lienee syytä todeta muutama seikka:

Ei, asialla ei tarvitse olla tekemistä kirkon kanssa. Kirkko voi jatkaa heteroparien vihkimistä tulevaisuudessakin niin halutessaan. Nyt käsillä oleva lakimuutos ei vähennä heteroparien avioliiton arvoa, vaan mahdollistaa entistä useampien ihmisten yhdenvertaisen kohtelun lain edessä.

Ei, tasa-arvoinen avioliittolaki ei uhkaa ydinperheitä. Edelleen on mahdollista muodostaa perhe, jossa on äiti, isä ja yksi tai useampia lapsia.

Ei, lakimuutoksen hylkääväksi perusteluksi ei myöskään kelpaa se, että avioliitto on perinteisesti ollut miehen ja naisen välinen.

Useat kansanedustajat ovat viime päivinä todenneet saaneensa runsaasti yhteydenottoja avioliittolainsäädäntöön liittyen. Se merkitsee, että asia koskettaa monia ja on monille arvokas.

Lainsäätäjän tehtävä on huolehtia, että ihmisten välinen yhdenvertaisuus toteutuu. Lainsäätäjän tehtävä on säätää lait kansalaistemme, siis ihmisten, arvoja vastaaviksi.

Tasa-arvoinen avioliittolaki on paitsi ihmisoikeus- ja yhdenvertaisyyskysymys, myös hyvinvointikysymys. Ihmisiä ei saa erotella lain edessä seksuaalisen suuntautumisen mukaan. Ihmisillä tulee olla oikeus virallistaa suhteensa ja solmia avioliitto ilman pelkoa leimautumisesta. Kaikilla pareilla on oltava samat oikeudet ja velvollisuudet.

Me vaadimme syrjinnän lopettamista. Me vaadimme ihmisten lokeroimisen ja leimaamisen lopettamista. Me tahdomme ihmisoikeuksien toteuttamista. Me tahdomme yhdenvertaisuutta. Me tahdomme rakkautta. Me tahdomme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s