Turun Vasemmisto: Hallituksen normienpurkutalkoot uhka hyvinvoinnille!

Turun Vasemmiston kunnallistoimikunta hyväksyi kokouksessaan 10.6. seuraavan kannanoton: 

Turun Vasemmisto suhtautuu kriittisesti maan oikeistohallituksen kaavailemaan puitelakiin, joka antaisi kuntien päättää itse, miten ne järjestävät esimerkiksi kirjasto-, nuoriso- ja liikuntapalveluita. Kunnat eivät olisi velvollisia noudattamaan mainituissa laeissa tai niiden nojalla annetuissa asetuksissa säädettyjä velvoitteita tai suosituksissa mainittuja menettelytapoja palveluiden toteuttamiseksi.

”Oikeistohallituksen esittämässä muodossa norminpurkutalkoot osuvat suoraan kuntalaisiin. Ihmisten hyvinvointia lisäävien palveluiden leikkaaminen on lyhytnäköistä ja kalliiksi koituvaa politiikkaa. Näin ei tarvitsisi olla. Tämän lisäksi kuntien järjestämisvelvoitteiden höllentäminen tulee johtamaan kuntalaisten eriarvoisuuden kasvuun, ja palvelutason eriytymiseen yhä voimakkaammin paikkakunnan mukaan”, toteaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Anna Mäkipää.

Oikeistohallitus kaavailee tasapainottavansa julkista taloutta miljardilla eurolla vähentämällä kuntien tehtäviä ja velvoitteita. Vasemmiston mielestä valtion olisi tuettava kuntia laadukkaiden palveluiden järjestämisessä, eikä vähentää kuntien keskeisiä tehtäviä. Jo menneellä hallituskaudella kunnat pistettiin säästämään rutkasti, eikä tulevaisuudessa enää helppoja säästämisen kohteita ole tiedossa.

Turun Vasemmisto epäilee, että tekeillä oleva laki on ensisijaisesti väline yksityistää ihmisten tärkeinä pitämiä, vapautta ja tasa-arvoa luovia palveluja. Jos normeja todella halutaan purkaa, niin valtion kuin kunnallisellakin tasolla olisi syytä aloittaa sosiaaliturvaan liittyvästä lainsäädännöstä sekä käytännöistä, ja keventää esimerkiksi toimeentulotukea saaviin kohdistuvaa byrokratiaa.

Lisätiedot

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Anna Mäkipää, 050 3074423

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s