Vasemmisto vetoaa kuntapäättäjiin: Ei leikata Turun lapsilta!

Juha Sipilän hallitusohjelma sisältää rajuja leikkauksia varhaiskasvatukseen: subjektiivista päivähoito-oikeutta ollaan rajaamassa, yli kolmivuotiaiden ryhmiä ollaan kasvattamassa 24 lapsen maksimimäärään, ja esikoulun korvaamiseksi on esitetty vapaamuotoista kerhotoimintaa.

Vasemmisto pitää hallituksen toimintaa ristiriitaisena. ”Samalla, kun Sipilä hokee, ettei tuleville sukupolville saa jättää velkaa, näyttää hän leikkaustoimenpiteillään minkä verran lasten ja nuorten hyvinvointi todellisuudessa häntä kiinnostaa”, toteaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Anna Mäkipää. ”Ylisuuret ryhmäkoot, henkilökunnan riittämättömyys virikkeelliseen tai edes turvalliseen päivähoitotoimintaan ja esiopetuksen vesittäminen tulevat näkymään suoraan tulevaisuuden syrjäytymistilastoissa”, jatkaa Mäkipää.

Tiistaina 10.6. yli tuhat turkulaista vastusti varhaiskasvatuksen leikkauksia ’Vain Kaksi Kättä’ -mielenosoituksessa. Vasemmisto muistuttaa kaupungin päättäjiä siitä, ettei hallitusohjelma velvoita kuntia mihinkään; kyse on palveluiden minimitasosta. Turku voi säilyttää nykyiset ryhmäkoot ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden täysimääräisenä, jos poliittista tahtoa löytyy. ” Turun lapsia on juuri rokotettu päiväkotien lakkautuksilla. Nyt on kaupunkimme aika osoittaa, että turkulaiset lapsiperheet ovat edelleen tärkeitä. Tämä todennäköisesti myös kasvattaa kaupunkimme vetovoimaa kotikaupunkina ja työpaikkana ”, Mäkipää huomauttaa.

Yhteystiedot:

Anna Mäkipää, puh. 050 3074423

Minna Sumelius, puh. 045 2353907

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s