Turun Vasemmisto: Hallitus ei lisää työllisyyttä – vaan hajottaa sopimusyhteiskuntaa

Suomen hallitus julkaisi tiistaina 8.9. esityksensä työllisyyden nostamiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi. Keinovalikoimaansa hallitus on ottanut esimerkiksi ensimmäisen sairauspäivän palkan sekä ylityö- ja sunnuntaikorvausten leikkaamisen. Näin ei lisätä työllisyyttä vaan törkeällä tavalla romutetaan sopimusyhteiskunnan kivijalkaa, ja hyökätään perusoikeuksia vastaan!

”Kertomansa mukaan hallitus tavoittelee työllisyyden nostoa, mutta valitut keinot vaikuttavat täysin päinvastaisesti. Nyt pitäisi panostaa nimenomaan työllisyyden lisäämiseen, ja toimia välittömästi”, alleviivaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Anna Mäkipää.

Hallituksen kaavailemat keinot osuvat erityisesti pienituloisiin palkansaajiin, sillä käytännössä ne tarkoittavat toteutuessaan palkkojen leikkaamista. Palkanalennuksilla leikataan suoraan ostovoimaa, kun työntekijöiden kokonaisansiot laskevat. Pienituloiset käyttävät jo nyt tuloistaan valtaosan palveluihin, joten heidän palkkojensa alentaminen tarkoittaa kotimaisen kysynnän vähenemistä. Hallituksen esityksillä siis hyydytetään edelleen maan taloutta.

”Työehtojen heikentäminen ja toimeentulon leikkaaminen eivät nosta työllisyyden tasoa. Olisi oikea aika panostaa työllisyyteen esimerkiksi korjaamalla homekouluja tai investoimalla raideliikenteeseen. Nyt pitää panostaa siihen, että työ jakautuu tasaisesti mahdollisimman monelle. Se on tehokas tapa pidentää työuria ja parantaa jaksamista työelämässä sekä vaikuttaa maan talouteen”, sanoo Mäkipää.

Lisätiedot
Anna Mäkipää, 050 3074423

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s