Turun Vasemmisto: Hallitus kurittaa köyhiä sote-maksukorotuksilla!

kunnallistoimikunnan kannanotto 3.12.2016

Turun Vasemmisto tyrmää täysin hallituksen aikeet nostaa sosiaali- ja terveysmaksuja 30 prosentilla. ”Hallitus tavoittelee kansalaisille yhdenvertaisia palveluita, mutta keinot ovat täysin päinvastaiset. Nyt pienituloisimmat jäävät syrjään asiakasmaksujen noustessa”, soimaa Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Anna Mäkipää.

Sosiaali- ja terveysmaksujen korotus lisää eriarvoisuutta ja kasvattaa terveyseroja, sillä maksujen noustessa pienituloisin osa väestöstä voi jättää tarvitsemansa palvelut käyttämättä. Samaan aikaan hallitus on korottamassa myös lääkekorvauksien omavastuuosuutta. Näistä muutoksista kärsivät eniten pienituloiset työttömät ja eläkeläiset.  ”Kun ihminen joutuu miettimään, valitseeko ruokakaupan vai lääkärin välillä, vastaus kallistuu usein ruokakaupan suuntaan. Silloin tarvittu hoito jää väliin ja oireiden kasautuessa myös hoidon kustannukset kasvavat, kun hoitoonpääsy pitkittyy”, toteaa Mäkipää.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) allekirjoittama asetus nostaa terveyskeskus-, poliklinikka-, päiväkirurgian-, hammashoidon-, kuntoutushoidon- ja monen muun palvelun maksuja. Noin 30 eri maksua korotetaan. Turun Vasemmisto vaatii, että kuntien on kannettava vastuu kuntalaisten hyvinvoinnista ja Turku ei saa lähteä maksujen korotuksiin.

 

Lisätiedot

Anna Mäkipää
050 3074423

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s