Loimu näki päivänvalon!

Kas näin. Nyt on oman ammattiliittoni Luonnontieteiden akateemisten liiton kohtalo edennyt siihen pisteeseen, että aika pian tulevaisuudessa liittomme päivät päättyvät, kun LAL, Metsänhoitajaliitto ja Ympäristöasiantuntijoiden keskusliitto yhdistyvät uudeksi Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijoiden liitto Loimu ry:ksi.

Valmistelutyötä on tehty paljon, huolellisesti ja varsin onnistuneesti. Liittojen yhdistymisessä pidän kaikkein keskeisimpänä sitä, että yhdistymällä jäsenten edunvalvonta paranee. Uudessa liitossa on aiempaa laajemmat resurssit ja osaaminen jäsenten tukemiseen, kun kolmen liiton toimistot alkavat ajaa jäsenten etua yhdessä.

LAL:n valtuusto piti kokouksensa tänään ja agendalla oli omalta osaltamme uuden liiton sääntöjen hyväksyminen. Mielestäni säännöt vaikuttavat perustelluilta ja niiden avulla uusi liitto saa hyvät toimintaedellytykset. Keskeisiä muutoksia aiempaan, LAL:ssa totuttuun oli mm. se, että valtuuston ja hallituksen jäsenten välille tehdään jatkossa selvä ero eli henkilö ei voi toimia hallituksen ja valtuuston jäsenenä samaan aikaan. Lisäksi Loimun liiton jäseneksi voi liittyä henkilö, jolla on luonnon-, ympäristö- tai metsätieteellinen koulutus ja vastaavasti opiskelijajäseneksi näitä aloja opiskeleva. Näin ollen uuteen liittoon tulee jäseniä sekä yliopistoista että ammattikorkeakouluista.

Loimun ensimmäiset valtuustovaalit käydään keväällä 2017 ja väliaikainen, ensimmäinen hallitus valitaan jo syksyllä 2016, jotta saadaan homma ihan käytännön tasollakin alulle.

Kaiken kaikkiaan olen tähän uudistukseen tyytyväinen, vaikka monissa isommissa ja pienemmissä käytännön kysymyksissä onkin vielä yhteensovittelemista. Loimusta tulee noin 15 000 jäsenen liitto, joka pystyy tarjoamaan jäsenilleen vankkaa osaamista edunvalvonnassa sekä kattavat palvelut jäsenten aseman kohentamiseksi työmarkkinoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s