Turun Vasemmistoliiton syyskokous: Reilut työehdot ja elämiseen riittävä palkka

Huomenna perjantaina 7.10. vietettävä Kunnon työn päivä muistuttaa reilun työelämän reunaehtojen tärkeydestä. Muistutukselle on todella tarvetta. Ammattiyhdistysliike on ollut vuosikausia puolustusasemissa, kun elinkeinoelämä on vyöryttänyt monenkirjavia työelämän heikennysmalleja uusliberalistisen ilmapiirin tukemana.

Viimeisin näyttö kivikovasta oikeistopolitiikasta on niin sanottu kilpailukykysopimus, joka syntyi porvarihallituksen painostaessa ay-liikettä pakkolaeilla.

”Maan hallitus tekee politiikkaa, joka heikentää vakavasti työntekijöiden asemaa. Paljon kaivattu ja kuuluisa kilpailukyky ei synny epävarmuudesta, niukasta toimeentulosta tai työvoiman tarjonnan lisäämisestä. Pikemminkin siihen vaaditaan ihan päinvastaisia keinoja – kuten palkkaa, jolla tulee toimeen, ja työtä jossa voi hyvin ja jota jaksaa tehdä”, sanoo Turun Vasemmiston puheenjohtaja Anna Mäkipää.

Turun Vasemmistoliiton syyskokous muistuttaa, ettei Suomi nouse työehtoja ja palkkoja polkemalla. Reilut työehdot edesauttavat työhyvinvointia ja vaikuttavat työntuottavuuteen positiivisesti, elämiseen riittävä palkka taas pitää kotimaisen kulutuksen pyörät pyörimässä viennin sakatessa.

Myös Turku voi osaltaan vaikuttaa parantaakseen työelämää. Työnantajana Turun kaupungin on toimittava ennakkoluulottomasti lisäämällä työviihtyvyyttä, kaventamalla sukupuolten välisiä palkkaeroja ja täyttämällä kaikki pysyvästi työntekijää tarvitsevat tehtävät toistaiseksi voimassaolevin työsopimuksin.

#kunnontyönpäivä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s