Tiedote: Pienet lastenkodit tärkeä osa lastensuojelua!

Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli tänään 8.11.2016 lastenkotien tilatarveselvitystä. Virusmäentien ja Vakka-Suomentien lastenkodit päätettiin yhdistää ja sijoittaa Moikoistentien tai Puolukkatien lastenkodin yhteyteen rakennettavaan uudisrakennukseen. Vasemmistoliiton lautakuntaryhmä esitti Vakka-Suomentien ja Virusmäentien lastenkotien säilyttämistä, mutta hävisi äänestyksen 2-11.

”Pienissä yksiköissä voidaan säilyttää kodinomaisuus ja nykyinen, henkilöstön hyväksikokema toimintakulttuuri. Tästä syystä katsomme, että lapsen etu toteutuu parhaiten, jos Turun kaupungilla on myös pieniä lastenkoteja”, toteaa lautakunnan jäsen Anna Mäkipää (vas.).

Tilatarveselvityksen pohjalta lautakunnassa päätettiin vähentää paikkoja kaupungin omissa lastenkodeissa. Muutos koskee etenkin Luostarinkadun lastenkodin toiminnan muuttamista. ”Ennaltaehkäisevä ja perheiden suuntaan tehtävä työ on tietenkin ensisijaista ja erittäin tärkeää, mutta myös jatkossa on lapsia, joiden tilanne edellyttää sijoittamista laitokseen. Esitimme, että kaupungin oma toiminta pidetään nykylaajuudessaan, jotta jatkossa kaupunki voisi vähentää kalliiden ostopalveluiden käyttöä,”, toteaa lautakunnan jäsen Alpo Lähteenmäki.

Mäkipää ja Lähteenmäki jättivät kokouksessa aloitteen, jonka mukaan Vakka-Suomentien ja Virusmäentien lastenkodit yhdistettäisiin siten, että uudisrakennus toteutetaan kokonaan omana yksikkönään, eli ei siis minkään nykyisen lastenkodin yhteyteen. Lisäksi aloitteessa esitettiin, että uudisrakennuksen sijainnin osalta selvitettäisiin mahdollisuudet rakentaa uusi lastenkoti yhtä hyvälle sijainnille lasten harrastusten ja kulkuyhteyksien kannalta, kuin mitä lastenkotien nykysijainnit ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s