Turun Vasemmisto on myös turkulaisten ammatinharjoittajien ja pienyrittäjien puolue

Turun Vasemmiston kannanotto 15.12.2016

Turun Vasemmiston puheenjohtaja Anna Mäkipää pitää tärkeänä, että Vasemmisto on uuden ilmeensä mukaisesti Turussa entistä vahvemmin myös turkulaisten pienyrittäjien ja itsensätyöllistäjien puolue.
“Vasemmiston Tolkkua työelämään -kampanjassa esitämme keinoja, joilla parannetaan huomattavasti itsensätyöllistäjien ja pienyrittäjienasemaa. Näitä keinoja ovat muun muassa arvonlisäveron alarajan nosto ja yrittäjien sosiaaliturvan parantaminen”, toteaa Mäkipää.
Kuntavaaliehdokkaaksi ryhtynyt käännösalan yrittäjä Annika Karvonen kertoo syistään lähteä ehdokkaaksi: “Vasemmistossa tarvitaan myös pienyrittäjien näkökulmaa, ja osallistumalla toimintaan saamme meille tärkeille kysymyksille näkyvyyttä. Siksi päätin lähteä ehdolle.”
Turun Vasemmiston kuntavaalitavoitteissa näkyy pienyrittäjyys: on varmistettava, että paikalliset pienyrittäjät pääsevät mukaan kaupungin hankintoihin ja että byrokratiaa sujuvoitetaan etenkin uusien yrittäjien kohdalla.
“Vielä on muutama ehdokaspaikka auki, joten haluan haastaa kaikki turkulaiset fiksut pienyrittäjät ja itsensätyöllistäjät lähtemään ehdokkaaksi ja tekemään vasemmistolaista, ihmiset ja ympäristön huomioivaa politiikkaa. Hyvinvoivat, parempaan tulevaisuuteen uskovat kuntalaiset kun ovat meidän yrittäjienkin etu!”, toteaa Karvonen.
Tolkkua työelämään -kampanja esittää seuraavia parannuksia itsensätyöllistäjien ja pienyrittäjien aseman parantamiseksi:

  • Ennakkopäätösjärjestelmä työttömyysturvaan
  • Yhdistelmävakuutus
  • Työsopimuslain soveltamisalan laajentaminen palkansaajiin rinnastettaviin itsensätyöllistäjiin
  • Järjestäytymisoikeus
  • Työttömyysturvan 300 euron suojaosuuden ulottaminen kaikkiin tuloihin
  • Arvonlisäveron alarajan nostaminen 25 000 euroon

Lisätietoa Tolkkua Työelämään kampanjasta osoitteesta tolkkua.fi.

Turun Vasemmisto on nimennyt jo 86 ehdokasta. Puolue lähtee vaaleihin täydellä 100 ehdokkaan listalla.
Vasemmisto on yhdeksällä valtuutetulla Turun neljänneksi suurin puolue. Anna Mäkipää on johtanut Turun Vasemmistoliittoa vuoden 2015 alusta lähtien.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s