Turun Vasemmisto: Vasemmiston Turkua luotsataan kuntalaisia kuullen

Turun Vasemmisto sitoutuu kehittämään kaupunkia ja edistämään kaupunkilaisten hyvinvointia yhteistyössä turkulaisten kanssa. Tätä tavoitetta on noudatettu johdonmukaisesti jo kuluneella valtuustokaudella, jota on leimannut Turku-sopimuspuolueiden pienen piirin kabinettipolitiikka. Vasemmisto vaatii avointa päätöksentekoa, uutta poliittista kulttuuria Turkuun.

”Tuomme turkulaisille keinoja, joilla voimme yhdessä parantaa kaupungin palveluita ja saada siitä mukavamman paikan. Leikkausten ja kurjistamisen suunnan on nyt muututtava ja meillä on resepti siihen, miten tilannetta voidaan parantaa,” toteaa Turun Vasemmiston puheenjohtaja Anna Mäkipää.

Sosiaali- ja terveyspalvelut on järjestettävä ihmisiä, ei markkinoita varten. Sote-palveluiden yksityistäminen ja yhtiöittäminen on keskeytettävä välittömästi. Sosiaali- ja terveyskeskuksiin on päästävä jonottamatta ja maksutta. Turun sopimuspuolueiden johdolla kuljetulta asiakasmaksujen korotusten tieltä on käännyttävä vastakkaiseen suuntaan.

Syrjäytyminen on Turussa huolestuttava ilmiö. Kaupungin on järjestettävä palkkatukitöitä ja muita palveluja kierteen katkaisemiseksi. Asiantuntemusta on saatavilla kolmannen sektorin järjestöiltä.
Vasemmisto haluaa kaventaa tulo- ja hyvinvointieroja varmistamalla tasa-arvoisen varhaiskasvatuksen ja koulutuksen.

Päivähoito-oikeuden rajauksia ei toteuteta Turussa, ja varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja pienennetään. Jokaisella lapsella on oltava oikeus kokoaikaiseen maksuttomaan varhaiskasvatukseen. Sipilän porvarihallituksen tarjoamaan varhaiskasvatuksen kurjistamiseen ei pidä tarttua.

Kunnalliseen vahaiskasvatukseen on panostettava nykyistä voimallisemmin. Erityisen tärkeää on myös padota ylikansallisten yritysten tulviminen Turun varhaiskasvatuskentälle.

Vasemmiston mielestä Turun, kaupungin yhtiöiden ja liikelaitosten on oltava esimerkillisiä työnantajia. Kaupungin henkilöstöohjelma ja –periaatteet on ulotettava kaupungin omistamiin yhtiöihin, ja henkilöstölle on taattava edustus kaupungin omistamien yhtiöiden hallituksissa.

Lisätiedot:
Anna Mäkipää
050 307 4423

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s