Turun Vasemmisto: Terveyskeskusmaksut poistamalla kavennetaan turkulaisten terveyseroja

Yksi sote-uudistuksen alkuperäisistä tavoitteista oli väestön terveyserojen kaventaminen. Nyt maan hallituspuolueet näyttävät sivuuttavan tavoitteen yksityistämisvimmassaan. Turun Vasemmiston tavoitteena on terveyskeskusmaksujen poistaminen, sillä se on yksi merkittävä keino vähentää ihmisten välisiä terveyseroja.

Terveyserojen kasaantuminen näkyy lisäkuluina niin kunnille kuin kotitalouksillekin. Kaventamalla terveyseroja siis paitsi säästetään rahaa, myös lisätään ihmisten työkykyä.

”Terveyskeskusmaksut osuvat eniten pienituloisiin. Kun ihminen joutuu valitsemaan kauppa- tai lääkärireissun välillä, on vastaus usein se, että hoitoon menoa lykätään. Mitä kauemmin hoitoonpääsy kestää, sitä suuremmat kustannukset siitä tulee myös kunnalle”, toteaa Turun Vasemmiston puheenjohtaja Anna Mäkipää.

Terveyskeskusmaksu ei ole merkittävä rahoituslähde kunnille, sillä vain muutama prosentti kustannuksista katetaan maksuilla. Pienituloisten ja pitkäaikaissairaiden palvelumaksujen poistaminen on myös KELA:n tutkimusraportin mukaan rahoitusjärjestelmän tehokkaimpia keinoja vähentää eriarvoisuutta.

 

Lisätiedot

Anna Mäkipää
050 3074423
puheenjohtaja
Turun Vasemmisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s