Miksi turkulaisen kannattaa äänestää?

Näissä vaaleissa valitaan ihmiset päättämään Turun asioista seuraavina 4 vuonna. Päätökset koskevat mm. sitä, kuinka paljon opettajia ja muuta ammattihenkilökuntaa päiväkodeissa, kouluissa, amiksissa ja lukioissa on. Päättäjillä on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaiset edellytykset ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla on Turussa toimia. Vaaleissa määritellään myös se, millaiset ihmiset päättävät sosiaali- ja terveyspalveluistamme; onko terveyskeskuksiin ja hammaslääkäriin pitkä vai lyhyt jono, kuinka lähellä lääkäriin pääsee, kuinka paljon meillä on ammattilaisia vanhusten kotihoidossa, millaista tukea päihdeongelmainen saa tai millaiset mahdollisuudet lähisuhdeväkivallan uhrilla on päästä turvataloon tilanteen niin vaatiessa.

Nämä vaaleissa valitut tyypit päättävät myös siitä, kehitetäänkö bussi- ja pyöräreittejä eteenpäin, ja mihin paikkoihin skeittipaikan tai graffitiseinän voi pystyttää. Säästetäänkö kaupungilla olevia puutaloja vai puretaanko ne kerrostalojen alta? Kuinka paljon kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja on saatavilla? Onko kirjastoon pitkä vai lyhyt matka, ja panostaako Turku todella hiilineutraaliuden tavoitteluun ja ympäristötietoisiin valintoihin? Antautuuko kaupunki it-firmojen lypsylehmäksi vai hankkiiko se ohjelmistonsa niin, että kuntalaisilta kerätyt verorahat riittävät mahdollisimman pitkälle?

Miksi äänestää juuri Turun Vasemmistoa?

Vasemmisto on johdonmukaisesti sanoutunut irti Turussa vallalla olevasta leikkauspolitiikasta, jolla palveluitamme on heikennetty. Leikkauksia on perusteltu vääntelemällä talouslukuja näyttämään huonommilta. Talousasiat eivät ole itsetarkoitus, vaan keino järjestää kaupunkilaisille hyvät palvelut ja mukava arki. Panostamalla ihmisten hyvinvointiin ja elämässä kiinni pysymiseen, säästyy monta euroa pitemmän päälle.

Turussa on nähty pienen piirin sopimuspolitiikkaa ja vallan keskittämistä. Turkulaisia epäilyttää, että kaupungin päätöksenteko perustuu hyvävelikerhoille ja suhmuroinnille. Äänestämällä vasemmistoa äänestät kaupunkilaisille parempia vaikutusmahdollisuuksia ja avoimempaa päätöksentekoa. Ihmisten täytyy päästä halutessaan osallistumaan omista asioistaan päättämiseen. Kuntapolitiikkaan eivät kuulu sopimukset, jotka kasaavat vallan harvoille ja estävät asioista keskustelemisen. Myös puolueiden toiminnan ja niiden välisen politiikan pitää olla avointa.

Vasemmisto haluaa, että terveyskeskukset pidetään lähipalveluina ja terveyskeskusmaksut poistetaan. Varmistetaan, että jokainen pääsee hoitoon silloin, kun sille tarvetta on. Pidetään koulut kunnossa ja varmistetaan tasa-arvoinen varhaiskasvatus kaikille. Pidetään huolta, että turkulaisilla on taustoistaan riippumatta tasavertaiset edellytykset osallistua ja kehittää itseään. Kuntapäättäjien vastuulla on tehdä kaupungista mukava paikka.

Entä miksi Anna?

Viime vuosina olen käyttänyt paljon aikaani muuttaakseni Turkua mukavammaksi paikaksi asua ja tehdä työtä, oppia ja opiskella, varttua ja vanheta sekä viettää muutenkin mukavaa elämää. Tunteja laskematta olen perehtynyt asioihin, jutellut kaupunkilaisten kanssa ja istunut kokouksissa. Tykkään Turusta ja turkulaisista niin paljon, että haluan jatkossakin perehtyä innolla ja tehdä sitkeästi hommia näiden asioiden eteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s