Puheeni Turussa vappuna

Hyvät toverit, turkulaiset

Totesin vuosi sitten, että sivistysporvari on kuollut sukupuuttoon. Sama pitää edelleen paikkansa. Myös ammatillinen koulutus on saanut osansa Sipilän hallituksen niin sanotusta uudistamisvimmasta. Ammatillisella koulutuksella on tärkeä rooli hyvinvointivaltiossamme. Se tuottaa ammattilaisia eri aloille ja varmistaa omalta osaltaan sen, että niin meille suomalaisille kuin vientiinkin tarkoitetut palvelut ja tuotteet ovat laadukkaita ja käyttäjälleen hyödyllisiä. Vaikka ammatillinen koulutus tarvitsee päivitystä, sisältyy reformiin kuitenkin monia ongelmia.

Tilanne on malliesimerkki oikeistopolitiikasta: Hallitus myy reformiaan suurena syrjäytymisen vastaisena projektina, mutta todellisuus on kauniita myynti- ja mainospuheita karumpi. Jos yhä useampi jää syrjään koulutuksesta, on vaara jäädä myös ilman kunnollista työpaikkaa ja asiallista toimeentuloa. Ihmisten väliset hyvinvointi- ja tuloerot kasvavat. Sitä on todellinen oikeistopolitiikka.

Sama linja pitää myös sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa, mikä käytännössä on hallituksen lahja suuryrityksille. Jälleen kauniisti valinnanvapauden nimiin verhottu muutos on todellisuudessa poliittisia päätöksiä siitä, kuinka vapaus valita palvelunsa on vain harvoilla. Valinnanvapaus on tarkoitettu heille, joilla on varaa ja kykyä valita. Heille, jotka eivät jaksa sairautensa tai rahanpuutteen vuoksi valita monien eri palveluntuottajien joukosta, valinnanvapaus jää todellakin vain kauniiksi sanoiksi. Samaan aikaan voittoa tavoittelevat yritykset pääsevät juhlimaan verorahoillamme, jotka aiemmin oli tarkoitettu kaikkien ihmisten palveluiden järjestämiseksi.

Hyvät kuulijat, hyvät toverit, vaalitulos antoi vahvistuksen sille, että maan hallituksen poliittinen linja ei kelpaa. Joka ikinen hallituspuolue hävisi tämän kevään kuntavaaleissa. Ihmisten jatkuva kyykyttäminen saa riittää. Eriarvoistava, hyvinvointivaltion purkuun tähtäävä politiikka ei kelpaa. Se näkyy myös omassa vaalituloksessamme. Käänsimme ensi kertaa aikoihin puolueemme kannatuksen parempaan suuntaan. Vaalityö onnistui hienosti: meillä oli ehdokkaina työteliäitä ja sanavalmiita ihmisiä, jotka kampanjoivat väsymättä tukiryhmineen vaalikadulla, erilaisissa tapahtumissa ja internetissä. Uusia jäseniä on liittynyt puolueeseen paljon. Turussa kasvatimme kannatustamme historiallisesti, kun valtuustoryhmämme kasvaa kolmella valtuutetulla. Haluan kiittää ihan jokaista mukana ollutta: ehdokkaita, tukiryhmiä ja kannattajia. Kiitos kun teitte kampanjastamme onnistuneen ja olette puhaltaneet uutta henkeä koko puolueeseen!

Vaalituloksen on näyttävä Turun politiikassa. On järjestettävä riittävä määrä opettajia ja muuta henkilökuntaa varhaiskasvatukseen ja kouluihin. On palkattava tarpeeksi lääkäreitä terveysasemille ja pidettävä huolta, että vanhukset saavat tarvitsemansa hoivan. On varmistettava, että turkulaisten palvelut ovat kunnossa ja niitä on helppo käyttää. Kaupungin päätöksentekoa on avattava kaupunkilaisille ja muutettava demokraattisempaan suuntaan.

Me tavoittelemme ihmisille hyvinvointia ja onnellista elämää. Se syntyy siitä, että jokaisella on asunto ja toimeentulo, koulutusta, työtä ja mahdollisuuksia viettää aikaansa harrastaen, kulttuurista nauttien sekä itseään kehittäen. Ei niin, että joutuu lakki kourassa anelemaan. Vaan niin, että tuetaan silloin kun tukea tarvitsee.

Hyvät ystävät, vaalitulos ja puolueen virkeä henki lupaa hyvää. Mennään siis, ja jatketaan väsymätöntä työtämme valoisamman huomisen puolesta.

Hyvää vappua!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s