Sateenkaarikoulutusta sote-palveluihin

Jätin sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 29.11.2016  aloitteen henkilöstökoulutuksen tarpeen selvittämisestä liittyen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiseen hyvinvointitoimialan palveluissa.

Aloitteessani esitin, että hyvinvointitoimialalla tulisi selvittää kyselyllä työntekijöiden koulutustarve liittyen sateenkaari-ihmisten kohtaamiseen.

Sain 16.5.2017 vastauksen aloitteeseeni, ja se näyttää aiheuttaneen konkreettisia toimia, jes!

Vastauksessa aloitteeseeni sanotaan mm. näin:

”Palvelualueiden tekemän selvityksen mukaan vanhus- ja vammaispalvelujen, perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä terveyspalveluiden henkilöstö hyötyisi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiseen liittyvästä koulutuksesta.

Koulutusmateriaali tulisi jäsen Mäkipään ehdottamalla tavalla toteuttaa yhteistyössä esim. Setan ry:n kanssa. Koulutusmuotona perinteisen luentosalityyppisen koulutuksen ohella toimisi aiheen opiskelu omatoimisesti verkkomateriaalin avulla.

Koulutuksen suunnittelu on aloitettu SETA ry:n kanssa 2.5.2017 ja koulutuksen järjestää hyvinvointitoimialan hallinto. Koulutus toteutetaan lokakuussa 2017.

Palvelualueiden henkilöstö osallistuu näin ollen koko hyvinvointitoimialan henkilöstölle järjestettävään koulutukseen ko. aiheesta.”

Yksi koulutus ei ratkaise kaikkea, mutta se on hyvä alku kohti tasa-arvoisempia palveluita.

Vastauksen voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s