Elokuun valtuustossa kaupunginjohtajan valinta-asioita ja teatterin remonttia

Eilen 28.8. kokoontui huhtikuussa valittu uusi kaupunginvaltuusto syyskauden ensimmäiseen kokouksiinsa. Listalla oli muutamia nimityksiä luottamustoimiin, kaupunginjohtajan eroilmoitus ja uuden valitseminen sekä teatterin uuden kustannusarvion hyväksyminnen. Listaa voit tutkia tarkemmin täältä, mutta alla joitakin kommentteja esillä olleista asioista.

Turun kaupunginjohtaja Randell on ilmoittanut irtisanoutuvansa. Hän siirtyy Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi. Muutoksena aiempaan tehtiin se, että nyt avoimeksi tuleva virka on kestoltaan määräaikainen, 5 vuotta. Aiemmin pesti on ollut toistaiseksi voimassaoleva, mutta valtuustokauden puolivälissä eteemme tulevan johtamisjärjestelmän arvioinnin vuoksi tehtävä muutetaan määräaikaiseksi. Tämä on erittäin tervetullut muutos, ja olen iloinen, että asiasta oltiin tätä mieltä jo kaupunginhallituksessa eli meidän ei tarvinnut asiasta enää valtuustossa sen enempää vääntää. Kaupunginjohtajan nimitys tapahtuu poliittisin perustein ja siksi on tärkeää, että tehtävä on määräaikainen, jotta hommaa voidaan arvioida uudelleen kauden päättyessä.

Esitimme myös, että tehtävän kohdalla olisi neuvoteltu karenssiajasta, mikäli sellainen tämän viran kohdalla on lainsäädännön kannalta mahdollista. Viime aikoinakin on nähty useita, kokoomuslaisia esimerkkejä siitä, miten julkisen puolen johtopaikoilta siirrytään yksityisten firmojen palvelukseen, ja hakematta tulee mieleen, että eturistiriita on näiden pikaisten siirtymisien kohdalla melkoinen.
Kaupunginjohtajavalinnan lisäksi toinen keskustelua herättänyt asia oli kaupunginteatterin korjaushankkeen eteneminen. Aikataulu on venynyt ja budjetti lähes tuplaantunut alkuperäisestä n. 20 miljoonasta eilen käsittelyssä olleeseen 45 miljoonaan. Käytin puheenvuoron teatterin korjaushankkeeseen liittyen. Vaikka vanhojen suurten kohteiden korjaamisen kuluja voi olla vaikea ennakoida, on tilanne silti surkea. On turhauttavaa, että julkisten rakennushankkeiden budjetit ja aikataulut paukkuvat niin usein.

Tampereella onnistuttiin Rantatunnelin rakentamisessa nk. allianssimallilla. Hanke pysyi budjetissa ja valmistui etuajassa. Turussakin allianssimallia kokeillaan nyt mm. Syvälahdessa. Allianssimalli ei kuitenkaan ole itsessään autuaaksi tekevä hankemalli, vaan sekin, kuten mikä tahansa muukin malli edellyttää ammattitaitoisten toimijoiden sitoutumista hankkeen onnistumiseen. Seuraavalla kerralla kun Turussa tehdään isoja infraprojekteja, ja tämä tulee tapahtumaan hyvin pian, meillä pitää olla toimivat mallit käytössä, ettei näin pääse taas tapahtumaan.

Kuvassa hymyilemme valtuuston kokouksessa vierustoverini Merjan kanssa, politiikan ehdottomiin hyviin puoliin lukeutuu se, että saa tutustua myös tosi kivoihin ihmisiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s