Valtuustoaloite: melojille lisää rantautumispaikkoja

Jättämäni aloite kapunginvaltuuston 25.9. kokouksessa

Esitän, että kaupunki kartoittaa melojille sopivat rantautumispaikat ja tekee niistä koosteen luonnossaliikkujien käyttöön. Lisäksi esitän, että Turku kunnostaa melontaharrastukseen sopivia rantautumispaikkoja kauniin vesistömme rannoille sopiviin kohtiin. Näin Turku voi tarjota entistä paremmat retkeily- ja ulkoilumahdollisuudet kaupunkilaisille ja muille upeasta luonnostamme nauttiville.

 

Uimarannoille kajakkien ja kanoottien kanssa ei ole suotavaa rantautua. Melojia liikkuu paljon esimerkiksi Uittamon suunnalla sekä muutenkin kauniilla vesialueillamme ja osa rannoista ovat asutettuja, eikä niihin siten ole mahdollista rantautua. Osa rannoista puolestaan on sellaisia, ettei rantautuminen kajakilla ole mahdollista.

Venerannatkin ovat mahdollisia rantautumispaikkoja, mutta veneille tarkoitetut laiturit ovat usein niin korkeita, ettei kajakilla meneminen laituriin onnistu. Melojille sopisi paremmin matalat, noin 20-40 cm vedenpinnasta olevat laiturit. Esimerkiksi Aurajoessa on kaupungin toimittamat kanoottilaiturit Halistenkosken ylä- ja alapuolella, ja vastaavat toimisivat myös muualla hyvin.

 

25.9.2017

Anna Mäkipää
kaupunginvaltuutettu (vas.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s