Maanantaina valitaan turkulaisille uusi kaupunginjohtaja

Mitä turkulaiset ja Turku tällä hetkellä tarvitsevat?

Tarvitsemme hyviä koulutusmahdollisuuksia: on tärkeää, että täällä on kunnolliset päiväkodit ja riittävästi kouluja. Oleellinen osa koulutuskaupunki Turkua on myös se, että täällä on toimivat mahdollisuudet opiskella amiksessa ja lukiossa sekä eteenpäin ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Koulutuksen lisäksi on keskeistä, että täällä on hyvät palvelut kaupunkilaisten käytössä. Se tarkoittaa sitä, että jokainen turkulainen pääsee hoitoon jonottamatta silloin kun sitä tarvitsee ja että lähipalveluita on tarjolla ympäri kaupunkia.

Kaupunkisuunnittelu pitää tehdä ensisijaisesti meidän kaupunkilaisten ehdoilla ja tarpeista lähtien, ei yritykset edellä. Minun Turkuni on myös sellainen, joka toimii muistaen ympäristönäkökulmat.

Nämä asiat toivon tulevan kaupunginjohtajan ottavan huomioon työssään. Turun tulevaisuus näyttää valoisalta positiivisen rakennemuutoksen myötä, joten on tärkeää, että edellä mainitsemani asiat ovat kunnossa, kun menemme eteenpäin ja otamme täydet potentiaalit hyvästä tilanteesta.

Meiltä vasemmistolaisilta on kysytty, miksi emme tue kokoomuksen ehdokasta tehtävään. Valtuustoryhmämme haastatteli kaikki neljä ehdokasta, ja kuulemani perusteella Virtanen on näistä ehdokkaista sopivin vaihtoehto tehtävään. Hän on kokenein toimija nimenomaan kaupungin johtamisen näkökulmista, ja hänellä oli konkreettisimmat käsitykset siitä, mitä Turussa on meneillään ja miten Turkua pitäisi kehittää. Vielä on todettava, että olisin toivonut myös muita hakijoita tehtävään. Tiedän, että potentiaalisia vaihtoehtoja sopivalla arvopohjalla olisi kyllä ollut.

Miksi vasemmistolainen ei sitten tue kokoomusta? Kaupunginjohtajan valinta on melko lailla kokonaisvaltainen asia, jossa valintaan vaikuttavat hakijan aiempi kokemus, arvomaailma ja soveltuvuus kaupunkimme kärkiedustajaksi. Vasemmistolaisen ja kokoomuslaisen arvomaailmat ovat jo lähtökohtaisesti niin kaukana toisistaan, että koen hankalaksi asettua tässä asiassa tukemaan kokoomusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s