Aloite: toimenpideohjelma seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi

Valtuustoaloite 29.1.2018 Turun kaupunginvaltuustossa

Vuoden 2017 aikana seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta on puhuttu paljon, erityisesti #metoo-kampanja nosti paljon keskustelua. Turun kaupunki on yli 10 000 ihmisen työnantaja, ja sen tulee edistää työntekijöiden hyvinvointia ja työssäjaksamista sekä tarjota turvallinen työympäristö. Kaupunki tarjoaa myös paljon erilaisia palveluita ja täällä moni käy kouluaan.

Esitämme, että Turun kaupunki laatii toimenpideohjelman seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun kitkemiseksi. Kaupunkiin tarvitaan selkeitä toimintaohjeita ja käytännön toimenpiteitä, jotta häirintä ja epäasiallinen käytös saadaan esiin ja siihen voidaan puuttua. Esimerkiksi työpaikoille nimetyt häirintäyhdyshenkilöt voivat osaltaan parantaa tilannetta.

Turussa 29.1.2018

Anna Mäkipää                                          Mervi Uusitalo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s