Vasemmistoliitto: Demokratiavaje Turun sosiaali- ja terveyslautakunnassa

Turun kaupungin perhe- ja sosiaalipalveluiden organisaatiomuutosta on valmisteltu syksystä 2017 asti. Muutoksen tarkoituksena on mm. lisätä sosiaalityön asiakaslähtöisyyttä ja valmistautua sote-uudistukseen.

– Muutoksen seurauksena aikuissosiaalityön puolelle on tulossa todella suuret asiakasmäärät. Riittävät henkilöstöresurssit täytyy tässä tilanteessa varmistaa, vasemmistoliiton lautakuntaryhmä muistuttaa.

Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on saanut asiasta esittelyä ja vastauksia kysymyksiinsä, mutta päätös organisaatiomuutoksesta on tehty virkamiesten toimesta, eikä lautakunnan. Asia oli toimialajohtaja Liuksan päätöspöytäkirjana keskiviikon lautakunnan 25.4.2018 kokouksessa, jossa lautakunnan jäsen Anna Mäkipää (vas.) esitti otto-oikeuden käyttämistä. Esitys kaatui äänin 4-8. Otto-oikeuden käyttämisen eli lautakunnan päätöskäsittelyn puolella olivat vasemmistoliitto ja keskusta.

– Lautakunnan on kyllä annettu keskustella asiasta, mutta vasta nyt olisi ollut todellinen mahdollisuus lautakunnalle linjata uudistuksen tarkemmista ja tärkeistä yksityiskohdista. Ikävää, että lautakunnan enemmistö päätti olla käyttämättä tätä tilaisuutta ja monet tarpeelliset esitykset jäivät nyt tekemättä, toteaa Mäkipää.

Kokouksessa jätettiin myös aloite, jonka ensimmäisenä allekirjoittajana oli Mäkipää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s