Kaupungin henkilöstön kunnolliset työskentelyolosuhteet varmistettava

Kommenttini  kaupunginvaltuustossa 15.4.2019 käsittelyssä olleeseen kaupungin strategiaraporttiin ja henkilöstöraporttiin 2018

Hyvä puheenjohtaja, hyvät valtuutetut

Aivan oikein on linjattu, että kaupungin toiminnan päämääränä on turkulaisten hyvinvointi. Hyviä asioita on kyllä saatu aikaan Terve ja hyvinvoiva turkulainen – ohjelman puitteissa. Strategiaraportista käy kuitenkin ilmi, että vielä on tehtävää. Kaupungin oman henkilöstön pitäminen hyvinvoivana ja jaksavana on erittäin oleellinen asia, kun haluamme edelleen lisätä kaikkien kaupunkilaisten hyvinvointia.

Henkilöstön sairauspoissaolot ovat lisääntyneet verrattuna vuoteen 2017 ja hyvinvointitoimialan henkilöstön sairauspoissaolot ovat muiden toimialojen henkilöstöä korkeammalla tasolla. Tilannetta ei pidä ottaa itsestäänselvänä, vaan siihen on mahdollista vaikuttaa ja tehdä parannuksia.

Lisäksi henkilöstöraportissa todetaan,että työvoiman saatavuuden kannalta haastavimmat alat olivat tekninen ala ja terveydenhuoltoala. Hyvinvointitoimialan aliresursoinnin pitää loppua, ja meidän päättäjien on varmistettava, että hyvinvointitoimialalla on riittävä määrä osaavia ammattilaisia. Kun työn tekemisen puitteet on kunnossa, työssä jaksaa paremmin ja sitä on helpompi hoitaa kunnolla. Lisäksi se helpottaa myös työvoiman saatavuutta.

Hyvä, että kaupunki on ottanut käyttöön anonyymin rekrytoinnin.  Anonyymilla rekrytoinnilla pyritään takaamaan tasavertainen kohtelu kaikille hakijoille. Hakijoita arvioidaan vain hakijan osaamisen, koulutuksen ja työkokemuksen perusteella.

Toivottavasti käytäntöä levitetään johdonmukaisesti mahdollisimman laajalle kaupungin organisaatiossa.

Poimintana vielä strategiasta ja prosessista totean, että on hyvä, että tätä on arvioitu EFQM-viitekehyksen kautta. Se antaa varmasti hyvää selkänojaa strategiatyölle ja tuo myös uusia näkökulmia koko prosessin kehittämiseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s