Turkulaiset eurovaaliehdokkaat Lindfors ja Mäkipää: Ihmiset voittojen edelle

Vasemmiston eurovaalitilaisuudesssa Turun pääkirjaston Studiossa keskusteltiin perjantaina 3.5. teemalla Lisää hyvinvointia ja parempi työelämä. Keskustelemassa olivat eurovaaliehdokkaat Jaakko Lindfors ja Anna Mäkipää, ja heitä haastattelemassa oli Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

– EU:n työmarkkina- ja sosiaalipolitiikkaa pitää kehittää niin, että ihmisten hyvinvointi lisääntyy. Se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että työntekijöiden oikeuksia parannetaan sitovalla EU-säädännöllä, toteaa Anna Mäkipää.

Kymmenen vuotta sitten Euroopassa alkanut talouskriisi sai monet ajattelemaan, että Euroopan unioni ei ole kaikille eurooppalaisille oikeudenmukainen. Kreikan tukipaketit edellyttivät sitoutumista tiukkaan talouskuriin, mikä tarkoitti vähimmäispalkkojen leikkausta 20 prosentilla sekä julkisen sektorin rahoituksen ja henkilöstön mittavaa vähentämistä. Tämä puolestaan aiheutti terveydenhuollon kriisin ja kansanterveyden heikkenemisen.

– Talouskurin sijaan tavoitteena pitää olla ihmisten hyvinvointi. Ei voi olla niin, että voitot yksityistetään ja tappioista kärsii kansa. Jäsenvaltion liikkumavaraa finanssipolitiikassa on lisättävä muuttamalla euromaille asetettuja tiukkoja alijäämä- ja velkatavoitteita, sanoo Jaakko Lindfors.

– Anna ja Jaakko ovat ehdokkaita, jotka puolustavat ihmisten hyvinvointia ja julkisia palveluita talouskuripolitiikan keskellä. On erittäin tärkeää, että Euroopassa kuuluu vahva vasemmistolainen ääni, toteaa Li Andersson.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s