Mitä Jeesus sanoisi EU:sta?

Osallistun parhaillaan Unkarissa järjestettävään seminaariin, jossa käydään keskusteluja arvoista. On puhuttu totuudesta, luottamuksesta ja peloista.

Eurovaalien ennakkoäänestyksen aattona Unkari on mitä mielenkiintoisin näyttämö näille keskusteluille.

Viime syksynä Unkarin tilanne nostettiin EU-pöydissä tarkasteluun. Unkarin hallitus, jota johtaa äärioikeistolainen Fidesz -puolue, on toiminut EU:n perusarvoja vastaan hiljentämällä riippumattoman median, vaihtamalla kriittisiä tuomareita ja kontrolloimalla yliopistoja. Lisäksi Unkarin hallitus on ajanut turvapaikanhakijat ahtaalle ja lietsonut muukalaisvihaa.

EU:n perusarvoihin kuuluvat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio.

Koska seminaari, johon osallistun, on kirkon koolle kutsuma, lienee luontevaa, että täällä puhutaan myös kristinuskosta.

Mitä Jeesus sitten sanoisi Euroopan tilanteesta? Entä Unkarin hallituksen toimista?

Jeesushan on tunnetusti tämän planeetan kuuluisin vassari. Jeesus tunnetaan opetuksistaan siitä, miten erilaiset ihmiset on hyväksyttävä ja heikompaa puolustettava. Jeesuksen opeista tuttua on myös rauhan tavoitteleminen eli se, että eletään sopusoinnussa toisten ihmisten kanssa.

Rauha, ihmisoikeuksien toteutuminen ja ihmisten tasa-arvo on puntarissa myös tulevissa eurovaaleissa. Ennakkoäänestys alkaa huomenna keskiviikkona.

Luulenpa, että myös superstara Jeesuksella olisi sananen tämän mantereen nykyisestä tilanteesta lausuttavana.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s