Kaupunginvaltuustossa osavuosikatsausta ja ilmastoraporttia

Osavuosikatsaus

Hyvinvointitoimialan talousennusteen mukaan toimiala tulee ylittämään vuoden 2019 talousarvion noin 28,5 milj. eurolla.

Kaupunkitasolla vuoden ensimmäinen osavuosikatsaus on toistuvasti näyttänyt karumpaa kuvaa kuin mitä tilinpäätösluvut vuoden päätyttyä osoittavat. Hyvinvointitoimialalla tilanne on sikäli eri, että alijäämää tehdään aina budjetoitua paljon enemmän. Vasemmistoliitto on nostanut tämän useasti esiin, viimeksi mm. viime syksynä talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Jokainen voi arvioida, millaista työn tekeminen on kun talouden kiristyspaineet ovat jatkuvasti niskassa. Toimintaa on vaikea kehittää, jos vyötä vedetään samalla tiukemmalle. Toistuvasti ajaudumme keskusteluun siitä, nostetaanko asiakasmaksuja vai leikataanko palveluita. Meidän, hyvät valtuutetut, pitäisi varmistaa, että budjetoimme hyvinvointitoimialalle riittävästi rahaa, jotta saamme turkulaisten lakisääteiset palvelut toteutettua.

Ilmastosuunnitelman raportti

Raportissa tuodaan esiin sekä onnistumiset että kehittämiskohteet. Ilmastosuunnitelman välitavoite vuodelle 2021 on päästöjen puolittaminen vuoden 1990 tasosta. Tämä tavoite on mahdollista saavuttaa.

Matalalla olevat hedelmät poimitaan ensin – se tarkoittaa sitä, että alkuvaiheessa on helpompi saada tuloksia aikaan. Hyvä, että suunnitelma tehtiin ja työ on nyt käynnistetty. Jos haluamme, että Turku on hiilineutraali 2029, meidän on kiristettävä tahtia. Se tarkoittaa nykyistä suurempia panostuksia ja johdonmukaisia päätöksiä, jotka auttavat tavoitteen toteuttamista.

Ilmastosuunnitelman raportin yhteydessä on vielä todettava tämä: tuntuu täysin käsittämättömältä, miten voidaan hatusta vetämällä laittaa parkkipaikat joulusesongin ajan maksuttomaksi – eikö olisi järkevämpää, että ihmiset käyttäisivät joukkoliikennettä ja ohjata käyttäytymistä siihen suuntaan. Toivottavasti tämänkaltaisia tavoitetta nakertavia manööverejä ei nähdä enää lisää.

 

Niin, valitsin tuon kuvan tähän juttuun sillä perusteella, mitä toivon Turussa näkeväni 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s