Onko pakko äänestää?

Tänään sunnuntaina pidetään europarlamenttivaalit. Käy äänestämässä!

Vuosi 2019 on tällä planeetalla melkoinen vaalivuosi, kun sekä intialaiset että eurooppalaiset käyvät parlamenttivaalinsa. Intian parlamenttivaalit ovat maailman suurimmat. Siellä on yli 900 miljoonaa äänioikeutettua. Euroopan parlamenttivaalit ovat maailman toiseksi suurimmat, näissä vaaleissa äänestää saa yli 400 miljoonaa ihmistä. Esiäitimme taistelivat äänioikeudesta – käytä siis oikeuttasi!

Vasemmisto tavoittelee Eurooppaa, jossa ilmastonmuutoksen haasteeseen tartutaan aikailematta. Ilmastonmuutos on mahdollista pysäyttää ja samalla vähentää ihmisten eriarvoisuutta. Vasemmiston esittämä Green New Deal on energian, infran ja joukkoliikenteen toimenpidepaketti, joka pysäyttää ilmastonmuutoksen, vähentää ihmisten eriarvoisuutta ja lisää työllisyyttä. Paketin toteuttamalla Eurooppaan on mahdollista saada 5,5 miljoonaa uutta työpaikkaa. Keinoja siis on.

Välillä törmää ihmisiin, jotka ovat sitä mieltä, että äänestäminen on turhaa tai EU on surkea ja hyödytön projekti, jonka takia ei tarvitse vaivautua uurnille. Ei niin.

Äänestäminen on jokaisen oikeus ja jos sinua ei kiinnosta äänestää, niin muut kyllä päättävät puolestasi ja kaikki jatkuu takuulla kuten tähänkin asti.

Jos sopivaa puoluetta ei tunnu löytyvän, kannattaa äänestää sitä vähiten huonoa vaihtoehtoa.

Antoisaa vaalipäivää kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s