Ratikan suunnittelussa eteenpäin!

Puheeni kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.4.2020

 

On hyvä, että ratikka on vihdoin tänä keväänä myös kaupunginvaltuuston käsittelyssä. Tämä on iso päätös ilmastonmuutoksen hidastamisen kannalta. Ratikan edistäminen on merkittävimpiä ilmastonmuutosta hillitseviä tekoja, johon yksittäinen valtuutettu voi vaikuttaa. On erittäin tärkeää, että tämä ilmaston kannalta keskeinen hanke saadaan nyt eteenpäin ja suunnittelussa voidaan edetä seuraavaan vaiheeseen.

Ratikan edistämisellä on pitkäkestoiset vaikutukset kaupungin vetovoimaan ja kaupunkikehitykseen. Toivottavasti saamme myös Raision pikaisesti mukaan ratikkahankkeeseen, sillä joukkoliikenteen kehittäminen seudullisena ratkaisuna on hyvä ja vaikuttava tapa kehittää ja tiivistää koko aluetta.

On sanottu, että näin isoa investointia ei pitäisi edistää nyt. Ja totta on myös se, että Turussa on kyseenalainen historia investointihankkeiden budjettien pitävyydestä. On selvää, että investointien kanssa on oltava tarkkana: mitä tehdään ja millä ehdoilla. Yhtälailla selvää on myös se, että kaupungin pitää tehdä fiksuja investointeja, sillä muuten näivettyminen alkaa. Yhtä tärkeää, kuin satsata kunnolliseen terveydenhuoltoon ja kouluihin, on panostaa ilmastoviisaisiin investointeihin.

Kukaan ei vielä osaa ennustaa, mikä tilanne on puolen vuoden päästä koronan suhteen. Siksi on ehdottoman tärkeää jatkaa suunnittelua.  Ulos koronakriisistä päästään ilmaston ja ympäristön kannalta kestävillä investoinneilla ja ratikka on juuri sellainen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s