Aloite: Humaliston silta saavutettavaksi!

Aloitteeni kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.5.2021

Samaan aikaan kun ikuisuusprojekti Logomon silta nielee rahaa, monet turkulaiset käyttävät Rautatieaseman vieressä olevaa Humalistonsiltaa. Silta on hyödyllinen reitti keskustaan Kähärin ja Pohjolan suunnasta. Valitettavasti se ei kuitenkaan palvele kaikki kulkijoita tasa-arvoisesti. Sillalla on luiskat, joita pitkin sillan voi ylittää esimerkiksi polkupyörän kanssa. Kuitenkin nousut ovat niin jyrkät, että kaikki eivät pysty käyttämään luiskia esimerkiksi lastenrattaiden tai polkupyörien kanssa. Sadesäällä luiskat ovat liukkaat.

Hyvä esteetön ympäristö mahdollistaa kaikkien liikkumisen. 

Humalistonsillan käytettävyyttä voisi parantaa esimerkiksi hissillä, vähemmän liukkailla luiskamateriaaleilla, lisäämällä portaiden askelmien etureunoihin varoittavat ja havaitsemista helpottavat kontrastiraidat sekä varmistamalla sillan kunnollisen valaistuksen.

Esitän, että Humaliston silta korjataan saavutettavammaksi, jotta useampi kulkija voi käyttää siltaa esimerkiksi rollaattorilla, lastenrattailla tai polkupyörällä.

Turussa 17.5.2021

Anna Mäkipää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s