Lastensuojelun resurssit kuntoon!

Turun sanomat uutisoi 31.5. Turun lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijöiden tilanteesta. Palkat ovat sekä Varsinais-Suomessa että kymmenen isoimman kaupungin kesken vertailtuna häntäpäässä. Työ on erittäin vaativaa ja vastuullista. Lastensuojelussa henkilöstöä kuormittaa työn vaativuus, työssäjaksamisen haasteet ja se, että henkilöstön vaihtuvuus on suurta.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä toimiessani henkilöstön rekrytointiongelmat ja työssä jaksamisen haasteet tulivat valitettavan tutuiksi. On selvää, että mieluummin hakeudutaan töihin sinne, missä palkka on parempi ja missä on enemmän aikaa keskittyä tekemään omaa työtä eli henkilöstöä on riittävästi.

Lastensuojelussa on kyse yhteiskuntamme haavoittuvimpien jäsenten elämästä. Lapsen etu toteutuu parhaiten silloin, kun lastensuojelun ammattilaisia on tarpeeksi ja heillä on riittävästi aikaa perehtyä kunkin lapsen omaan tilanteeseen.

Korjataan siis tilanne ripeästi:
– Nostetaan Turun lastensuojelun palkat palkkakuopasta!
– Panostetaan hyvään johtamiseen ja työhyvinvointiin!
– Lisätään henkilöstön määrää niin, että työn kuormittavuus vähenee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s