Anna Mäkipää ehdolle puoluesihteeriksi

Anna Mäkipää lähtee ehdolle Vasemmistoliiton puoluesihteeriksi.

”Lähden täydellä sydämellä puoluesihteerikisaan. Vahvuuteni on, että tunnen puolueen läpikotaisin ja otan asiat nopeasti haltuun. Minulla on vahvat verkostot ja olen motivoitunut tekemään töitä hyvällä energialla. Seuraava iso koitos – eduskuntavaalit – on aivan nurkan takana. Niissä ratkaistaan jatkuuko tällä hallituskaudella  alkanut hyvinvointivaltion kunnianpalautus. Puoluesihteerinä toisin tekemisen meininkiä yhteiseen kampanjaamme,” Anna Mäkipää sanoo.

Mäkipää on 35-vuotias turkulainen toisen kauden kaupunginvaltuutettu, joka työskentelee opetusministerin erityisavustajana. Sastamalasta kotoisin oleva Mäkipää on aiemmin työskennellyt muun muassa Suomen ammattijärjestöjen keskusliitto SAK:ssa alue- ja järjestöasiantuntijana sekä Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI ry:ssä pääsihteerinä. Koulutukseltaan Mäkipää  on filosofian maisteri ja ravintolakokki.

Suomessa on lähes joka vuosi vaalit, seuraavat ensi huhtikuussa. Eduskuntavaaleissa onnistuminen on puolueen näkökulmasta ratkaisevaa, sillä vaalituloksen pohjalta jaetaan ne resurssit, joilla tavoitteita edistetään seuraavat neljä vuotta. Vaalikampanjoissa Mäkipää on omistautuneesti edesauttanut Vasemmistoliiton menestystä niin kunta-, alue- kuin valtakunnan tasolla. 

“On tärkeää tehdä töitä pitkäjänteisesti myös vaalien välillä. Puolue olemme me kaikki ja siksi on tärkeää innostaa jäsenistöä toimimaan, tukea ihmisiä heidän tavoitteissaan ja johtaa esimerkillä.”

Ministeriryhmässä työskennellessään hän seuraa jo nyt läheltä puolueen valmistautumista vaaleihin. Mäkipää katsoo, että puolueen mennessä kohti vaaleja on puoluesihteerin tärkeimpänä tehtävänä varmistaa tekemisen oikea-aikaisuus ja se, että kaikki yhdistykset, piirit ja työntekijät tietävät, mitä milloinkin yhdessä tehdään. Kampanjaviestinnän kunnolliset resurssit on syytä varmistaa ja työ on aloitettava ajoissa.

“Nykyisessä työssäni erityisavustajana olen tottunut tiukkaan työtahtiin, kovaan paineeseen ja siihen, että asioita pitää ratkoa ripeästi. Politiikan arki ja puoluesihteerin työ on tiivistahtista. Aiemmat kokemukseni ja paineensietokykyni ansiosta minulla on juuri niitä ominaisuuksia, joita puoluesihteerinä menestyäkseen tarvitaan,” hän summaa.

Yksi puoluesihteerin tärkeimmistä tehtävistä on johtaa puolueen työntekijöiden työtä. Nykyaikainen, vaaleja voittava puolue tarvitsee puolueorganisaation johtoon tekijän, joka kykenee keskittymään täysipainoisesti puolueen työntekijöiden johtamiseen ja heidän hyvinvointinsa varmistamiseen. “Sitä ei tee kukaan muu. Työssä jaksaminen ja hyvinvointi ovat paitsi vasemmiston arvojen keskiössä, myös  edellytys sille, että työntekijämme voivat onnistua työssään ja ovat sitoutuneita työhönsä. Esihenkilönä saamani palautteen mukaan olen innostava ja muiden näkökulmat huomioiva päättäväinen johtaja,” Mäkipää kertoo.

Puoluesihteerin valinta on nyt ensimmäistä kertaa puoluevaltuuston käsissä. Mäkipää toivoo, että järjestöpuolen johdon valintaan osallistetaan laajasti jäsenistöä. “Puoluevaltuusto valitsee puoluesihteerin. Korona-ajasta on opittu esimerkiksi digityövälineiden hyödyntämistä. Puoluesihteeriehdokkaiden paneeli etäyhteyksin olisi hyvä keino ruokkia yhteistä keskustelua. Toivottavasti sellainen järjestetään.”

“Tulevalla kaudella haluan nähdä puolueen kehittyvän suuntaan, jossa jokainen löytää itselleen sopivan tavan toimia ja että yhä uusia ihmisiä tulee mukaan toimintaamme. Puolueemme rikkaus ja vahvuus on moninainen jäsenistö”, Mäkipää avaa.

Tutustu Mäkipään teeseihin tarkemmin tästä linkistä.

Lisätiedot:
Anna Mäkipää
050 3074423

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s