Anna

Olen punavihreä turkulainen. Tällä hetkellä työskentelen opetusministerin erityisavustajana. Teen siis töitä sen eteen, että Suomessa jokaisella olisi tasa-arvoiset mahdollisuudet kouluttautua ja opiskella niin pitkälle kuin rahkeet riittävät sekä täydentää osaamistaan läpi elämän. Lisäksi hoidan turkulaisten mandaatilla luottamustehtävääni Turun kaupunginvaltuustossa sekä toimin Mervi Uusitalo-Heikkisen apukäsinä ja taustatukena vasemmistoliiton Turun valtuustoryhmän varapuheenjohtajana.

Ajattelen, että työni valtakunnan tason politiikassa ja luottamustoimeni Turun kaupunginvaltuutettuna täydentävät juuri sopivalla tavalla toisiaan: Työhöni saan tärkeitä näkemyksiä siitä, miten asiat oikeasti kunnassa ja ihmisten elämässä ovat, ja toisaalta voin myös tuoda luottamustoimessani tietoa siitä, mitä valtiontason päätöksenteossa tapahtuu.

Ajattelen politiikan olevan arjen rauhantyötä – esimerkiksi luottamustehtäväni kaupunginvaltuustossa on konkreettisesti tekoja turkulaisten hyvinvoinnin ja paremman elämän eteen.

Lähdin politiikkaan viime vuosikymmenen alussa, koska minua ajoi tahto toimia oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Edelleen tavoite on sama – onpa kyseessä sitten ilmastonmuutoksen torjuminen, ihmisten hyvinvointi- ja tuloerojen tasaaminen tai globalisoituneen ja pirstoutuneen työelämän muuttaminen paremmaksi työn tekijöille.

Minulle tärkeitä asioita ovat ehdoton oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus. Annan arvoa sille, että maailmaa muutetaan paremmaksi yhdessä ja asioita viedään eteenpäin kaikkia osapuolia kuullen. Myös ympäristöstä huolehtiminen on minulle oikeudenmukaisuutta.

Vapaa-aikani kuluu kirppareilla ja hyvillä keikoilla ystävieni kanssa. Välillä voimistelen punttisalilla tai kauhon Itämeressä kajakilla. Viimeisen vuoden aikana olen elvyttänyt käsityöharrastustani: neulepuikkojen heiluttelun vastapainoksi ajelen välillä ompelukoneella. Koukuttavaa puuhaa molemmat!

4 kommenttia artikkeliin ”Anna

  1. HS:n Vaalikone lätkäisi sinut sopivimmaksi ehdokkaaksi: 88% samat linjat. Ääni menee sinulle. Toivottavasti pääset. Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja huolenpito.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s