Ihmiset

Hanna Rokkanen

Anna on työssään ajanut niin työntekijän kuin ammattiin kouluttautuvan asiaa. Hän tuntee niin kasvatuksen kuin koko julkisen sektorin kehitystarpeet. Nyt ministeriössä hänelle on kertynyt vankkaa osaamista, jota käyttää yhteiseksi hyödyksi Turun tulevaisuuden rakentamisessa. 

Vaikuttaminen vaatii osaamista, sinnikkyyttä, halua parantaa maailmaa ympärillään sekä kykyä toimia yhdessä ja kuulla ihmisiä. Nämä kaikki piirteet yhdistyvät Annassa.

Valitse kokenut, osaava ja ahkera Anna Mäkipää Turun kaupunginvaltuustoon! Jotta Turusta tulisi hyvä kaikille, ei harvoille.

Hanna Rokkanen, koulutustuottaja, cnc-koneistaja, Teollisuusliiton hallituksen jäsen, Hämeenlinna


WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.49.55Ahkera Anna!

Annalla on hyvä yleissivistys, hän perehtyy asioihin huolella ja osaa ilmaista itseään selkeästi. Nämä ovat politiikan teon peruspilareita ja Anna suoriutuu niistä erinomaisesti.

Anna ymmärtää numeroita. Tämä on erityislahja, jota harvalla poliitikolla on. Yhteisistä verovaroista päätettäessä on nähtävä taloudellinen kokonaisuus. Kaikille on riitettävä hyvinvointia!

-Pirjo Rinne, kaupunginhallituksen jäsen, Turku
-Risto Rinne, professori, Turun yliopisto, Turku


Teija_pystykuva (5)Ammattiliittotaustan ansiosta Annalla on vahva kokemus siitä, miten kunta voi toimia hyvänä työnantajana.

– Teija Asara-Laaksonen, toimialajohtaja JHL, Helsinki


60290495_2345184902435124_7066487787775590400_n

Annalla on osaaminen kertynyt entistä laajemmaksi tällä hallituskaudella opetusministerin erityisavustajana, mikä vahvistaa hänen kykyään luoda kokonaiskuva Turun tarpeista ja vaatimuksista kehittyä vetovoimaisemmaksi kunnaksi.

Anna on ennen kaikkea rohkea, haaveileva, tarkka ja yhteistyökykyinen ihminen, johon pääsin tutustumaan Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI:ssa. Turku tarvitsee nimenomaan ihmistä, joka kuulee, kuuntelee ja myös uskaltaa kysyä ihmisiltä tarpeistaan, toiveistaan ja parhaansa mukaan tuo asiat esille keskusteluissa. Anna on Turulle timantti, josta on hyvä pitää kiinni, jotta Turku nousee entistä säteilevämmäksi, kehittyväksi ja kasvavaksi niin opiskelun kuin työnteon sekä yrittämisen puolella.

Mohamed Yousif, nuorisotyöntekijä ja yrittäjä Annan ystävä Tampereelta


59415252_336394070568157_869969763521003520_nNäin työperäisen maahanmuuttajan silmin on entistä tärkeämpää, että kuntien valtuustoihin valitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät maahanmuuttoa ja vapaata liikkuvuutta. 

Brexitin aallon iskiessä on UK:ssa paljon kaltaisiani EU:n kansalaisia, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä miten meille käy. Äänestäminen kuntavaaleissa on itselleni tärkeämpää kuin koskaan. Kun Eurooppa on hukassa kansallismielisessä aallossa, haluan tukea ehdokasta, joka ymmärtää maahanmuuttoa, tasa-arvoisuutta ja sanoo ei vihapuheelle.

Siksi Anna.

– Eeva Louhela, sairaanhoitaja, Lontoo, Iso-Britannia


Kauko Niemi

Annalla on tahto ja taito toimia oikeudenmukaisuuden ja hyvinvoinnin puolesta. Suosittelen lämpimästi Annalle jatkoa Turun kaupunginvaltuustossa!

Kauko Niemi, Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen, Kokkola


WhatsApp Image 2021-05-13 at 20.06.26Anna on iloa ja naurua pulppuava pakkaus, joka on sopivan idealistinen, mutta samalla analyyttinen ja looginen henkilö löytämään ratkaisuja. Annaa on helppo lähestyä, ja hänen kanssaan on helppo puhua arkisista asioista – eli juuri niistä, mistä kuntapolitiikassa päätetään.

Ihailen Annan viisautta ja nokkelaa älyä. Vaikka hän on erityisen perehtynyt nuoriin ja koulutukseen liittyviin kysymyksiin, on hänellä laaja-alaista tietoa ja taitoa kuntapolitiikasta. Toivottavasti pääsemme yhdessä vaikuttamaan rakkaan kotikaupunkimme Turun asioista

Mirka Muukkonen, vasemmistoliiton pormestariehdokas, Turku


WhatsApp Image 2021-05-13 at 19.59.27Olen Koffin pääluottamusmiehenä tehnyt joitakin kertoja yhteistyötä Annan kanssa. Annan ahkeruus, osaaminen ja ihmisyyteen sitoutuminen ovat tehneet minuun vaikutuksen.

Siksi Anna.

Jukka NissinenOlli Mäkelä 3Mä oon tuntenut Annan nuoresta asti. Vierestä olen seurannut hänen sammumatonta opiskeluvimmaansa sekä hänen omistautumistaan tärkeäksi kokemilleen asioille. Olemme molemmat kotoisin tavallisesta perheestä pieneltä paikkakunnalta luonnon läheltä, ja koen että tämä tausta on tuonut tiettyä rauhallisuutta ja kuuluisaa ”maalaisjärkeä” Annan toimintaan myös isommissa ympyröissä. 

Anna on todella suurisydäminen ihminen, joka suostuu kuuntelemaan ja näkemään muidenkin näkökulmia, vaikka ne poikkeaisivat hänen omistaan, myymättä silti omia periaatteitaan. Vuosien mittaan Anna on oppinut tekemään politiikkaa käytännön tasolla, eivätkä ajatukset jää vain höpötyksen tasolle. Vaikka minä en kuulu samaan vaalipiiriin, niin minulle on välittynyt kuva, että Anna tahtoo todellakin kehittää kuntalaistensa hyvää ja onnellista arkea. 

Ystävänä Anna on mulle yksi tärkeimmistä. Kysyn häneltä mielipidettä moniin omaan elämääni liittyviin kysymyksiin, olipa kyse sitten musiikkivideon vaatetuksesta tai maailman tapahtumista. Voisin sanoa tuntevani Annan hyvin ja koen että hänellä on homma hallussa, ja mikäli kysymyksiä tulee, hänellä on voimavaranaan valtava ystäväpiiri. Mainoslauseena sanoisin että Annaa kannattaa äänestää, jos pitää onnellista ja hyvinvoivaa elämää tärkeänä itselleen ja yhteisölleen.

 –Olli Mäkelä, Sastamala


Olen tuntenut Annan nyt muutaman vuoden. Sen perusteella voin sanoa, että Anna tekee oikeanlaista feminististä politiikkaa, tähtää aina tasa-arvoon ja on luotettava tyyppi.

Ako Kaki, levyseppähitsaaja, Turku


mike_netti

Anna on aikaansaava, asiantunteva ja ahkera. Turku tarvitsee hänen kaltaisiaan päättäjiä. Siksi suosittelen äänestämään Anna Mäkipäätä!

Mike Pohjola, kirjailija, Helsinkimerja lundenTutustuin Annaan ennen vuoden 2017 kuntavaaleja. Silloin kiinnitin heti huomiota hänen positiivisuuteensa, sosiaalisuuteensa ja ystävällisyyteensä. Anna tulee monien kanssa toimeen, mikä on erittäin hyvä piirre myös politiikassa, koska yhteistyöllä asioita muutetaan. Ajan saatossa huomasin ja arvostan Annan jämäkkyyttä, tarkkuutta ja asioihin paneutumista. Annan kanssa on ollut hyvä tehdä vasemmistolaisfeminististä sosiaali- ja ympäristöpolitiikkaa Turussa, ja toivon, että hän pääsee jatkokaudelle. Annaa äänestäessä ei voi mennä vikaan!

-Merja Lundén, Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu 2017-2021, Turku


Itmeli PuntariTutustuin Annaan, kun hän oli ammattijärjestöni hallituksessa opiskelijajäsenenä. Ihailen hänen päämäärätietoista ajatteluaan ja selkeää puhetyyliään. Anna on mukava ja helposti lähestyttävä ihminen ja arvot kohdillaan. Arvostan erityisesti hänen osaamistaan koulutuspoliittisissa asioissa. Toivon, että kaupunginvaltuutettuna hän vaikuttaa peruskoulun resursseihin niin, että sekä oppilaitten että opettajien hyvinvointi on kohdillaan ja kaikki oppilaat saavat riittävän tuen hyvään koulunkäyntiin.

Irmeli Puntari


reeta_netti

Yli kymmenvuotisen ystävyytemme aikana Anna on osoittautunut yhdeksi tarmokkaimmista ja aikaansaavimmista ihmisistä, joita tunnen. Anna toimii suurella sydämellä ja muut huomioon ottaen – oli kyse politiikasta tai ystävyydestä. Arvostan erityisesti Annan sitoutumista sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen.

Reeta Kujanpää, Annan ystävä, Turku


milja_netti

Annan rohkea asenne ja periksiantamaton työ HLBTIQ-kysymyksissä niin nuoriso- kuin sotelautakunnassakin on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Annalla on keinot ja tahto edistää yhdenvertaisempaa ja syrjimätöntä yhteiskuntaa sekä sydän paikallaan.

Milja Henttonen, ihmisoikeusaktivisti, markkinointisuunnittelija, Järvenpää


eveliina_netti

Ensimmäisenä Annasta tulee mieleen iloisuus, oikeudenmukaisuus ja ystävällisyys.  Annan kasvoilla on aina hymy kun hänet tapaa.  Annaa on helppo lähestyä ja häneltä saa varmasti apua asiassa kuin asiassa. Hän on innostunut ja innoittava toiminnan ihminen.  Anna on monessa mukana ja tietää mitä tekee. Annalla on puolueen ja lautakuntatyöskentelyn lisäksi kokemusta monesta eri luottamustoimista, niin korkeakoulumaailmasta kuin työelämästä sekä niiden luottamustehtävistä. Anna tuo väriä, iloa ja eloa  päätöksentekoon.

– Vahvasti Annaa suositellen Eveliina Tyyskänen, Sairaanhoitaja, Loimaan kaupungin valtuutettu sekä kaupunginhallituksen jäsen (vas), Loimaa


mirja_netti

Hankitaan riittävästi asumis- ja hoivapaikkoja vastaamaan kulloistakin tarvetta, sekä riittävästi hoitohenkilökuntaa toteuttamaan tämä. On turvattava viiveetön lääkäriin pääsy sairauden yllättäessä.  Annalla on: tietoa, tahtoa ja ymmärrystä toimia niin, että vanhustenhuolto saadaan kuntoon!

Mirja Kautonen, eläkeläinen, Turku


Kaisa_netti

Suosittelen Annaa Turun valtuustoon. Anna on asioihin perehtyvä ja tekee sen mihin alkaa täysillä. Anna ajattelee aina kotikuntalaistensa parasta ja on myös perehtynyt tulevaan sote-uudistukseen. Olen seurannut Annan työtä kuntalaisten parissa ja se on ihmisläheistä, juuri sitä mitä Turkuun tarvitaan. Anna paneutuu työhön ja tehtävään täydellä sydämellä, siksi jos minä saisin äänestää Turussa niin äänestäisin Annaa.

Kaisa Vallavuori, V-S Vasemmistoliiton piirin puheenjohtaja, Naantali


Timo_netti

Anna on ahkera ja aikaansaava kaikessa mihin ryhtyy. Yli 16v kunnallispoliittisella ja puoluepoliittisella kokemuksella, voin sanoa että kyllä Anna hommansa hoitaa. Turkulainen, Anna ääni Annalle. Anna äänesi kuulua Annan kautta.

Timo Katajainen, aluetoimitsija, Lieto


Rauno_netti

Olen tehnyt Annan kanssa yhteistyötä ammattiliittokentällä. Kaupunginvaltuustoihin tarvitaan valtuutettuja, joilla on vankka työelämän tuntemus ja jotka hallitsevat myös politiikanteon. Lisäksi valtuutetun täytyy olla aikaasaava ja omata laajat verkostot. Anna Mäkipää on juuri tällainen ehdokas. Vahva suositus!!

Rauno Lehtinen, Teollisuusliiton hallituksen jäsen, Pirkkalan valtuuston 2 vpj.


kaisa ja annaTutustuin Annaan jo yliopistomaailman pyörteissä. Anna oli jo silloin reipas ja ennakkoluuloton toimija ja mukana Turun yliopiston ylioppilaskunnan luottamustoimissa. Sittemmin olen saanut seurata Annan poliittista uraa ja ilolla nähnyt hänen nostavan keskusteluun yhteiskunnallisia aiheita etenkin vähäosaisempien puolesta. Juuri ruohonjuuritason haasteet voivat olla niitä suurimpia toimivan arjen esteitä. On ollut hienoa huomata Annan nostavan asioita esiin juuri aloitteiden merkeissä tehden aidosti töitä asioiden eteen.

Meitä yhdistää Annan kanssa osittain koulutustausta ja sen lisäksi rakkaus luontoon ja liikkumiseen luonnossa. Olemme kiinnostuneita luonnon hyvinvoinnista tehden arkipäivän valintoja tämän asian eteen. Tämä näkyy myös Annan politiikassa. Yhteinen harrastuksemme on merimelonta, josta kiinnostuminen muutama vuosi sitten yhdessä on täysin Annan ansiota. Meloessamme yhdessä autioille luodoille tai istuessamme nuotion loimussa keskustelu sivuaa sujuvasti aiheita läheltä ja kaukaa. Anna on kiinnostunut ammattini haasteista ja työnsä puolesta vie viestiä koulumaailman tilasta ja haasteista myös päättäville tahoille. Anna kuuntelee, perustelee ja kertoo taustoja päätöksille aina Arkadianmäeltä asti.

Anna on sanansa mittainen toimija ja minun on helppo luottaa hänen tuovan aiheita eri näkökulmista keskusteluun kunnanvaltuustossa ja laajemminkin. Annan näkökulmat ovat tuoreita, kekseliäitä ja toiminnan tarkoitus on tehdä ihmisten arjesta hyvää unohtamatta hyvinvoivaa maapalloa. Hyvässä arjessa piilee hyvän elämän resepti ja luottamus tulevaisuuteen.

Kaisa Vartio, erityisluokanopettaja, Turku


WhatsApp Image 2021-05-13 at 20.02.49 (1)Anna on sinnikäs ja perehtyvä päätöksentekijä, joka on aina valmis heittäytymään haasteisiin. Yhdessä on väännetty monia nykyhallituksenkin haastepaikkoja varsinkin liikennesektorin osalta. Monina päivien, iltojen ja alkuöiden hetkinä on keksitty ratkaisuja ja jaksettu vääntää loppuun asti. Anna on hyvä valinta niin arjen kuntapolitiikassa kuin maalla, merellä ja ilmassakin tapahtuvissa ratkaisuissa- vahva suositus osaavalle tekijälle ♡

– Merja Kyllönen, kansanedustaja


huutola-matti-sak-1-patrik-lindstrom-1972x1107Annan kanssa oli miellyttävää työskennellä SAK:ssa. Anna tuntee työelämäasiat, on nopea oppimaan ja hyvin verkostoitunut, kuten kunnon kaupunginvaltuutetun pitääkin. Lämmin suositukseni.

– Matti Huutola, varapuheenjohtaja (eläkk.), SAK