Ihmiset

Hanna Rokkanen

Anna on työssään ajanut niin työntekijän kuin ammattiin kouluttautuvan asiaa. Hän tuntee työelämän kehitystarpeet.

Vaikuttaminen vaatii osaamista, sinnikkyyttä, halua parantaa maailmaa ympärillään sekä kykyä toimia yhdessä ja kuulla ihmisiä. Nämä kaikki piirteet yhdistyvät Annassa.

Eurooppa tarvitsee muutoksen demokraattisempaan ja ihmisläheisempään suuntaan. Valitse Anna Euroopan parlamenttiin!

Hanna Rokkanen, cnc-koneistaja, Teollisuusliiton hallituksen jäsen, Hämeenlinna


Teija_pystykuva (5)

Anna on tuonut ammattiyhdistys-joukkueeseemme uskomatonta energiaa. Annassa on tulevaisuus!

– Teija Asara-Laaksonen, toimialajohtaja JHL, Helsinki


57325171_2925859624305205_5500968093804920832_n.jpgAnnalla on suuri työelämän ymmärrys, jota tarvitaan EU-parlamentissa. Hän kuuntelee ja ottaa asiakseen suomalaisen palkansaajan murheet sekä ongelmat. Suomi tarvitsee Annan kaltaisen päätöksentekijän europarlamenttiin.

– Janne Nieminen, SEL:in liittovaltuuston 2. varapuheenjohtaja, Forssa


huutola-matti-sak-1-patrik-lindstrom-1972x1107Annan kanssa on ollut miellyttävää työskennellä. Anna tuntee työelämäasiat, on nopea oppimaan ja hyvin verkostoitunut, kuten kunnon euroedustajan pitääkin. Lämmin suositukseni.

– Matti Huutola, varapuheenjohtaja, SAK Helsinki


60290495_2345184902435124_7066487787775590400_n

Nyt on se hetki, jolloin EU:hun tarvitaan oikeasti aidosti nuorta ja osaavaa tekijää. Enää ei pärjätä vanhoilla päättäjillä, vaan muutos on saatava Suomenkin osalta aikaiseksi. Elämme globaalia aikaa, jossa vanhanaikaisuus on asiassa kuin asiassa ottanut kolme askelta etumatkaa uudistumisesta ja uudistamisesta. Valitettavasti tämän hetkinen tilanne maapallolla nuorten poliitikkojen osalta on hälyttävän huono juuri senkin takia, että me emme tue uudistumista vaan sorrumme vanhoihin ajattelumalleihin, joiden mukaan ”mitä vanhempi sen viisaampi!”.

Näinhän tämä ei kuitenkaan ole, koska tämän hetkinen globaali tilanne tarvitsee nimenomaan nykyisiä osaamisvaatimuksia omaavia vaikuttaija, joiden kautta pystymme parantamaan kansainvälisessä markkinakilpailussa Eurooppaa ja eurooppalaisten elämää, ja sitä myötä saisimme paikallisesta onnistumisesta hissin kohti maapallon asukkaiden (mm. ihmiset, eläimet, luonto) elinolosuhteiden ja toimeentulomahdollisuuksien parantamista.
Minulle selvä valinta näissä EU-vaaleissa on ilman muuta Anna Mäkipää ja suosittelen juuri sinulle hyvä lukija häntä, koska meidän on äänestettävä nuorta ihmistä, joka pystyy omalla työpanoksellaan nostaa europarlamenttivaalien keskusteluun työn, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, koulutuksen ja ilmastonmuutoksen. Nyt on aika parantaa ihmisten hyvinvointia sekä tehdä työstä ja taloudesta ympäristön kannalta kestävä ja tehdä Euroopasta ennen kaikkea oikeudenmukainen kaikille ei harvoille!

Mohamed Yousif, Varsinais-Suomen SAK-nuorten puheenjohtaja


59415252_336394070568157_869969763521003520_nNäin työperäisen maahanmuuttajan silmin euroopassa on entistä tärkeämpää, että EU-parlamenttiin valitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät maahanmuuttoa ja vapaata liikkuvuutta. Työehdot Euroopassa eivät ole yhtenäisiä. EU:ssa on maita, joissa joutuu tekemään töitä yli 12h putkeen ilman palkallista taukoa, stressi on todellista ja suurkaupungeissa joutuu elämään kädestä suuhun.

Brexitin aallon iskiessä on UK:ssa paljon kaltaisiani EU:n kansalaisia, jotka eivät yksinkertaisesti tiedä miten meille käy. Äänestäminen EU-vaaleissa on itselleni tärkeämpää kuin koskaan. Kun Eurooppa on hukassa kansallismielisessä aallossa, haluan tukea ehdokasta, joka ymmärtää maahanmuuttoa, tasa-arvoisuutta ja sanoo ei vihapuheelle.

Siksi Anna.

– Eeva Louhela, sairaanhoitaja, Lontoo, Iso-Britannia


Kauko Niemi

EU-parlamenttiin tarvitaan ihmisoikeuksien ja rauhantyön puolestapuhujaa. Henkilöä, joka puolustaa työntekijöiden yhdenvertaisia oikeuksia ja työehtoja. Anna Mäkipää on juuri sellainen.

Kauko Niemi, Pohjanmaan Vasemmiston puheenjohtaja, Vaasa


mirka_nettiAikana, jolloin Eurooppaan on uudella tavoin levinnyt levottomuudet, turvattomuus, pelko ja viha, tarvitsemme päättäjiä, jotka ottavat tilanteen vakavasti ja osaavat puuttua asioiden kulkuun. Rakentamalla rauhaa, turvaamalla kaikkien ihmisoikeudet, puolustamalla heikoimmassa asemassa olevia. Luomalla rakenteita, jotka synnyttää tasa-arvoa, koulutusta ja sivistystä, mahdollistaa jokaisen pärjäämisen elämässään taustoistaan huolimatta. Anna on sopivan idealistinen, mutta myös käsittämättömän analyyttinen ja looginen löytämään ratkaisuja näihin suuriin ja merkittäviin kysymyksiin. Asioita hoidetaan yhdessä – yhteisiä ratkaisuja löytäen.

Mirka Muukkonen, Turku


Olen tuntenut Annan nyt muutaman vuoden. Sen perusteella voin sanoa, että Anna tekee oikeanlaista feminististä politiikkaa, tähtää aina tasa-arvoon ja on luotettava tyyppi.

Ako Kaki, levyseppähitsaaja, Turku


mike_netti

Anna on aikaansaava, asiantunteva ja ahkera. Turku tarvitsee hänen kaltaisiaan päättäjiä. Siksi suosittelen äänestämään Anna Mäkipäätä!

Mike Pohjola, kirjailija, Helsinki


panda_netti

Anna on rohkea, itsenäinen ja todella aito vaikuttamistyön ammattilainen. Hienointa Annassa on hänen kykynsä hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja silti nähdä yksittäinen ihminen. Tutustuin Annaan tehdessämme yhdessä Meillä On Unelma –kansalaistapahtumaa Turussa. Sen jälkeen olemme olleet milloin missäkin projektissa tekemisissä ja minulle on käynyt erittäin selväksi, että Annan avarakatseisuus ja ihmisläheisyys vievät hänet vielä erittäin pitkälle.

Panda Eriksson, Turku


Itmeli Puntari

Tutustuin Annaan, kun hän oli ammattijärjestöni hallituksessa opiskelijajäsenenä. Ihailen hänen päämäärätietoista ajatteluaan ja selkeää puhetyyliään. Anna on mukava ja helposti lähestyttävä ihminen, jolla on erinomaiset kyvyt politiikan kautta vaikuttaa myönteisesti Euroopan kehittymiseen.

Irmeli Puntari, Suomi-Kenia Seura, puheenjohtaja, Helsinki


reeta_netti

Kohta kymmenvuotisen ystävyytemme aikana Anna on osoittautunut yhdeksi tarmokkaimmista ja aikaansaavimmista ihmisistä, joita tunnen. Anna toimii suurella sydämellä ja muut huomioon ottaen – oli kyse politiikasta tai ystävyydestä. Arvostan erityisesti Annan sitoutumista sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseen ja ympäristöstä huolehtimiseen.

Reeta Kujanpää, Annan ystävä, Turku


milja_netti

Annan rohkea asenne ja periksiantamaton työ HLBTIQ-kysymyksissä niin nuoriso- kuin sotelautakunnassakin on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Annalla on keinot ja tahto edistää yhdenvertaisempaa ja syrjimätöntä yhteiskuntaa sekä sydän paikallaan.

Milja Henttonen, ihmisoikeusaktivisti, markkinointisuunnittelija, Helsinki


eveliina_netti

Ensimmäisenä Annasta tulee mieleen iloisuus, oikeudenmukaisuus ja ystävällisyys.  Annan kasvoilla on aina hymy kun hänet tapaa.  Annaa on helppo lähestyä ja häneltä saa varmasti apua asiassa kuin asiassa. Hän on innostunut ja innoittava toiminnan ihminen.  Anna on monessa mukana ja tietää mitä tekee. Annalla on puolueen ja lautakuntatyöskentelyn lisäksi kokemusta monesta eri luottamustoimista, niin korkeakoulumaailmasta kuin työelämästä sekä niiden luottamustehtävistä. Anna tuo väriä, iloa ja eloa  päätöksentekoon.

– Vahvasti Annaa suositellen Eveliina Tyyskänen, Sairaanhoitaja, Loimaan kaupungin valtuutettu sekä kaupunginhallituksen jäsen (vas), Loimaa


tarmo_netti

Annan työura on jo nyt monipuolinen ja vaativa, se kertoo laaja-alaisesta kokemuksesta ja koulutuksesta sekä johtajataidoista. Tämä on käynyt ilmi myös hänen johtaessaan Turun Vasemmistoliittoa. Toivon kevään vaaleissa hänen läpimenoaan. Kun olin SKDL:n Turun kunnallisjärjestössä töissä minulle tulee Annasta mieleen ystäväni Heli Astala, pitkäaikainen kansanedustaja ja Turun valtuutettu.

Tarmo Aaltonen, eläkeläinen, Turku


mirja_netti

Hankitaan riittävästi asumis- ja hoivapaikkoja vastaamaan kulloistakin tarvetta, sekä riittävästi hoitohenkilökuntaa toteuttamaan tämä. On turvattava viiveetön lääkäriin pääsy sairauden yllättäessä.  Annalla on: tietoa, tahtoa ja ymmärrystä toimia niin, että vanhustenhuolto saadaan kuntoon!

Mirja Kautonen, eläkeläinen, Turku


Kaisa_netti

Suosittelen Annaa Turun valtuustoon. Anna on asioihin perehtyvä ja tekee sen mihin alkaa täysillä. Anna ajattelee aina kotikuntalaistensa parasta ja on myös perehtynyt tulevaan sote-uudistukseen. Olen seurannut Annan työtä kuntalaisten parissa ja se on ihmisläheistä, juuri sitä mitä Turkuun tarvitaan. Anna paneutuu työhön ja tehtävään täydellä sydämellä, siksi jos minä saisin äänestää Turussa niin äänestäisin Annaa.

Kaisa Vallavuori, V-S Vasemmistoliiton piirin puheenjohtaja, Naantali


Timo_netti

Anna on ahkera ja aikaansaava kaikessa mihin ryhtyy. Yli 16v kunnallispoliittisella ja puoluepoliittisella kokemuksella, voin sanoa että kyllä Anna hommansa hoitaa. Turkulainen, Anna ääni Annalle. Anna äänesi kuulua annan kautta.

Timo Katajainen, aluetoimitsija, Lieto


Rauno_netti

Me tarvitsemme europarlamenttiin mepin, jolla on vankka työelämän tuntemus ja joka hallitsee myös politiikanteon. Lisäksi hänen pitäisi olla aikaasaava ja omata laajat kotimaan verkostot. Olisi myös tärkeää, että pitkäjänteisyyttä vaativaan parlamentaarikon työhön valitaan henkilö, jolla on monta vaalikautta edessään. Anna Mäkipää on juuri tällainen ehdokas. Vahva suositus!! Rauno Lehtinen SAK:n edustajiston varapuheenjohtaja, Pirkkala

Rauno Lehtinen, SAK:n edustajiston varapuheenjohtaja, Pirkkala