Turun Vasemmisto: Potilasturvallisuus ykkösasia – vastuulliset tilille!

Kannanotto 25.2.2016

Turun sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui 24.2.2016 hätäkokoukseen Turun kaupungin vanhuspsykiatrian suljetulla G1-osastolla tapahtuneiden väärinkäytösten ja väkivaltaisuuksien vuoksi. Turun Vasemmisto vaatii, että jatkossa on varmistuttava valvontaketjun toimivuudesta. Vastuukysymykset on selvitettävä perinpohjin.

Keskiviikon kokoukseen asti sosiaali- ja terveyslautakunta on pidetty tapahtuneen suhteen täysin pimennossa. ”Vieläkään tapahtumiin ei saatu täyttä selvyyttä, eikä kaikkiin lautakunnan jäsenten esittämiin kysymyksiin vastattu. On todella törkeää, että tilanteen vakavuutta on salailtu johdonmukaisesti ja sama meno näyttää yhä jatkuvan. Virkamiesjohto on saatava asiaankuuluvaan vastuuseen ja tapahtunut on käytävä läpi perusteellisesti”, toteaa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Alpo Lähteenmäki.

Turun Vasemmisto vaati kaupunginhallituksen ylimääräistä kokousta heti tuoreeltaan, kun väärinkäytökset tulivat ilmi. Nyt kun kaupunginhallitus vihdoin ensi maanantaina kokoontuu, hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksa on siirrettävä syrjään virantoimituksesta, kunnes väärinkäytökset on naarattu päivänvaloon perusteellisesti, aina pohjamutia myöten. “Koska tutkinnan kohteena ovat myös Liuksan toimet, pitäisi olla ilman muuta selvää, että hänet siirretään sivuun tutkimusten ajaksi”, Turun Vasemmiston puheenjohtaja Anna Mäkipää vaatii.

Terveydenhuoltoon liittyvän valvontaketjun toimivuus on varmistettava paikallistasolta aina valtakunnan tasolle asti.

“Näin rankat väärinkäytökset ja potilasturvallisuuden tietoinen vaarantaminen ovat hälyttäviä merkkejä välinpitämättömyydestä. Tilanne on nyt korjattava kunnollisella esimiestyöllä, asiallisella henkilöstöpolitiikalla ja riittävällä vakinaisella henkilöstöllä. Vastaavaa ei enää saa tapahtua”, linjaa Mäkipää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s